2008-11-09 22:37:58• hírek • Szatmar.ro

Venus Williams világbajnok

Az idősebbik Williams-nővér nyerte meg a WTA-világbajnokságot, legyőzve az orosz Zvonarjovát.

A Katar fővárosban, Dohában megrendezett viadalon két olyan teniszezőnő jutott be a döntőbe, amely még soha nem játszott világbajnokság fináléjában.

A mérkőzést, némi meglepetésre, az esélytelenebbnek tartott Vera Zvonarjova kezdte jobban és villámgyorsan elhúzott 3-0-ra, majd 5-2-re Venus Williams-szel szemben. Ekkor azonban megváltozott az orosz játéka, labdái rövidek lettek, amit az amerikai kihasznált és kiegyenlített.

Ezt követően jöhettek a hosszabbítások, ahol Venus folytatta jó játékát és 5-1-re vezetett, amikor Zvonarjova magára talált, hat labdamenetet nyert meg zsinórban és ezzel bezsebelte az első szettet.

Ekkor talán senki nem számított arra, amit azért az első szett második fele előrejelzett: beindult a Venus-henger és az amerikai lány nagyon simán, 6:0-ra és 6:2-re nyerte a következő két játékrészt és ezzel megnyerte élete első világbajnoki címét.

Az 1972-ben életre hívott WTA-világbajnokság a Grand Slam tornák után a legnagyobb presztízsű viadalnak számít. A minden év novemberében megrendezésre kerülő viadalon az adott évben a WTA-tornákon legjobban szereplő nyolc teniszezőnő vehet részt.

WTA-világbajnokság döntő, Doha

Venus Williams - Vera Zvonarjova 6:7, 6:0, 6:2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: