2008-06-26 16:06:16• hírek • Szatmar.ro

Véndiáktalálkozó tizenhetedszer

 Összeállt az idei Véndiáktalálkozó programja, ahová most is több ezer résztvevőt várnak.

A Szatmárnémeti Véndiákszövetség és az Identitas Alapítvány ebben az évben is megszervezi a Véndiáktalálkozót. Az egykori osztálytársak immár tizenhetedik alkalommal gyűlhetnek össze.

Gönczy Gábor a VDSZ elnöke, illetve Tóth Géza alelnök sajtóértekezleten ismertették az idei rendezvény programtervét. Ezidáig 15 osztálytalálkozót foglal magában a két napos program, ebből  egy 70, egy 65, egy 55, két 45, egy 35, két 30, két 25, négy 20 és három 10 éves évfordulót ünneplő egykori gimnáziumi osztály jelezte részvételi szándékát. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy nem csupán azokat a  diákokat várják, akik ebben az évben kerek évfordulót ünnepelnek, hanem minden olyan Szatmáron,  magyar szakon végzett egykori gimnazistát aki szívesen találkozna rég nem látott ismerősökkel.

Az esemény július 11-én pénteken, 11 órakor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári termében kezdődik,  ahol egy „Rendhagyó osztályfőnöki órát” szerveznek. A helyszínen minden olyan jelenlévővel, aki szeretne bekerülni az adatbázisba kitöltetnek majd egy jelentkezési lapot, amelyen néhány alapadatot kell megadni.

A Véndiákszövetség minél nagyobb nyilvántartási adatbázissal rendelkezik, annál könnyebben segítheti a régi ismerősök közti kapcsolatfelvételt. Péntek délután a Dinu Lipatti Filharmóniában kulturális programokkal folytatódik a találkozó. Boér Ferenc egyetemi tanár Dsida Jenő:Mindenki szíve voltam című költészetéből összeállított műsort mutat be, ezt követően Dr. Fátyol Rudolf és Dr. Duffek Mihály tart komolyzenei koncertet. 

Szombaton július 12-én a hagyományos zászlós bevonulás, a rövid megnyitó és a köszöntőbeszédek elhangzását követően emléklapokat adnak át az 50, 55 ,60 és 70 éves érettségi találkozós véndiákoknak. A nap programjai közt szerepel Paulovics László festménykiállítása, Csirák Csaba könyvbemutatója, író-olvasó találkozók, néptáncelőadások. Este 19 órától Jánossy Csaba koncertezik, 20 órai kezdettel a székelyföldi „Back In Time” zenekar lép színpadra, utána Méhes Kati, Nagy Orbán és Nagy Anikó színművészek szórakoztató műsort mutatnak be, végül az Algorithm együttes gondoskodik a véndiákbuli hangulatáról.

Az egész napos esemény idején tombolajátékkal kedveskednek főként a gyerekeknek, akiknek egyéb szórakozási lehetőségük is lesz, ugyanis 17-20 óra között a Madisz játszóudvart szervez.

A Véndiáktalálkozón tavaly körülbelül háromezren vettek részt, a szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak, vendégeket várnak külföldről és belföldről egyaránt. 

A találkozóra asztalt a Református Gimnázium titkárságán Papp Piroskánál lehet foglalni, aki pedig osztályfőnöki órára szeretne termet a Kölcsey Főgimnázium titkárságán Fülöp Gizellánál jelezheti ez irányú szándékát.

Bővebb információkért keresse fel a hamarosan induló www.vdsz.ro weboldalt.

P.A. 
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: