2010-07-11 16:20:53• hírek • Szatmar.ro

Véndiák találkozó képekben

Nem okozott csalódást az idei Véndiáktalálkozó sem, hiszen az egykori osztály-, illetve évfolyamtársak ismét összegyűltek, hogy múltjukról, jelenjükről beszélgessenek.

A szombati nap első fele az ünnepélyesség és a kultúra jegyében zajlott. A már hagyományos becsengetés után sor került zászlók felvonultatására, illetve a véndiákok felvonulására. Ünnepélyes keretek között felavatták a geológus Katona Mihály emléktábláját, megnyitották Hiripi Zsuzsa kerámiakiállítását, illetve az Ember a természetben című fotókiállítást. A Hírlap-könyvek két szerzőjével - Bura László, Mandula Tibor - is találkozhattak az érdeklődők, akik legújabb könyveiket dedikálták.

A nap második fele a szórakozásról szólt. Az Aranykapu Egyesület agyagozással foglalta le a gyermekeket, míg a MADISZ gyermekmegőrzőt működtetett 7 és 24 óra között, hogy a szülők nyugodtan szórakozhassanak. Szintén a MADISZ-nak köszönhető az a néptánc előadás, amelyen kisiskolások, iskolások és felnőttek szórakoztatták az összegyűlteket.

Fógel László és Cserei Csaba (Csabcsi) lépett ezután színpadra és kezdetét vette a buli. A két zenész közismert számokat játszott, amire a közönség tánccal reagált.

A véndiákok szórakoztatását Vargáék és barátaik vették át a későbbiekben. Néha úgy tűnt, külön utakon járnak a zenészek, hiszen a dalok éneklése néha bizonytalan volt, összességében tekintve azonban elmondhatjuk, hogy jó hangulatot sikerült kialakítaniuk.

A rendezvény a Székely Himnusz és a Himnusz eléneklésével zárult.


Kicsik és nagyok is részt vettek a rendezvényen
Kicsik és nagyok is részt vettek a rendezvényen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: