2013-04-19 13:31:58• hírek • Póti Orsolya

Vendégeket fogadtak a Határtalanul! program keretében

A nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium diákjainak és tanárainak egy csoportját látja vendégül április 19-21. között a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium.

A látogatás, amely egy környezetvédelmi projekt része a Határtalanul! Program keretében valósult meg. A projekt célja a Túr menti védett területek bemutatása, illetve valamilyen a közösség számára hasznos akció lebonyolítása mindkét oldalon.

A Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai április 19-én, péntek délelőtt érkeztek Szatmárnémetibe, az érkezés után pedig megismerkedhettek a Kölcsey közösségével, a tanintézmény történetével, majd részt vettek a Kossuth-kerti Zöld házban tartott környezetvédelemmel kapcsolatos beszélgetésen.

A vendégeknek délután egy vetélkedőt szerveznek, amelynek keretében a diákok és tanárok csoportokban járják be Szatmárnémetit és feladatok megoldása által megismerkednek annak nevezetességeivel. Az első nap Cserey Csaba dobkoncertjével és táncházzal zárul.

A vendégek és a házigazdák szombaton egész napos kiránduláson vesznek részt, amely során Nagybányára és Koltóra látogatnak. Ez után Kökényesden változatos foglalkozások várnak rájuk: lesz bográcsozás és megismerkedhetnek a román konyha egyik specialitásával, a miccsel is. Ugyancsak Kökényesden az ésszerű halgazdálkodásról tartanak előadást a diákoknak és lesz horgászverseny és madármegfigyelés is. Végezetül a csapat Túrterebesre az EKE tájházához látogat, ahol a Túr menti védett területekről szóló ismertetőt hallgathatják meg.

Szamos-parti takarítással kezdődik a vasárnap délelőtt, a hulladékgyűjtés után pedig csapatversenyekre kerül sor a főgimnáziumban. A vetélkedők keretében a csapatok hasznos tárgyakat alkothatnak hulladékból - például gumiabroncsból készítenek virágtartókat, amelyek majd az iskola udvarát díszítik.

„A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és tanárai márciusban jártak Nyíregyházán, ahol hasonlóan érdekes és színes ismeretterjesztő programokon vehettek részt. A tanulóink rengeteg új élménnyel és tudással tértek haza. Reméljük, hogy testvériskolánk diákjai ugyanolyan jól érzik magukat nálunk és hasznos információkkal, értékes ismeretekkel gazdagodnak a három nap alatt" - mondta el Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője a Szatmár.ro-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: