2020-02-24 10:14:05• hírek • Refszatmár.eu

Vendég igehirdető Erdődön

Vendég igehirdető szolgált az erdődi református templomban, szavalattal köszöntötték.

Vasárnap délelőtt az erdődi és a szomszéd magyargéresi gyülekezethez kötődő, Temes megyében, Újszentesen szolgáló Szűcs András Ottó hirdette Isten Igéjét az Erdődi Református Egyházközségben: „Azután azt mondta mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét mindennap, és kövessen engem! Mert aki meg akarja tartani a maga életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem, az megtartja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, önmagát azonban elpusztítja vagy elveszti? Mert aki szégyell engem és az én beszédemet, az Emberfia is szégyellni fogja azt, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében.” (Lk 9,23-26) Az igehirdető Krisztus követéséről szólt a gyülekezetnek, feltéve a kérdést a jelenlevőknek: számodra kicsoda Jézus?

Tóth Eszter kántornő szavalatát követően Kaszaniczki Csongor házigazda lelkész köszöntötte a gyülekezetet és a vendég lelkipásztort a Titushoz írott levél 3. részének 15. versével: „Köszöntenek téged mindnyájan, akik velem vannak. Köszöntsd azokat, akik szeretnek minket a hitben. Kegyelem mindnyájatokkal!”

A lelki programok mellett fizikai szempontból is folyamatosan épül a gyülekezet: a templom és a gyülekezeti ház udvarán elhelyezésre kerül az évekkel ezelőtt Nagyecsedről (Erdőd testvértelepüléséről) adományozott térkő. Ezzel is készülnek a március végén megszervezendő egyházmegyei presbiteri konferenciára.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: