2019-01-03 06:37:02• hírek • Közlemény

Veletek vagyok – Petőfi születésének 196. évfordulója Erdődön

Új év első napján, az elmúlt évek során kialakult szokásnak megfelelően, az évkezdő istentiszteletet követően az erdődi reformátusok, valamint a Petőfi Kör más felekezetű tagjai is megünnepelték Petőfi Sándor születésnapját. Így történt ez költőnk születésének 196. évfordulóján is.

Január 1-én, a délelőtti istentiszteleten Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztor hirdette az Igét Aggeus Próféta Könyve 1. fejezete 13. verse alapján: „Én veletek vagyok, azt mondja az Úr.” Kell-e ennél nagyobb bátorítás újév első napján, hogy veletek vagyok, ezt mondja az Úr. Kell-e nekünk ennél több? – kérdezte a lelkipásztor.

 

Újévi tanács: kezd az évet Istennel és elcsendesedéssel. Kezd így beütemezni a dolgaidat erre az évre. Csendesüljön minden körülötted, hogy tisztán láss, csodálkozz, vedd észre e szép világot, amelyet Isten teremtett. Változtass eddigi életeden! Hogyan tudod ez megvalósítani? Imádkozol, keresed az Istent. Engedd Őt működni az életedben, Jézus azt mondja, ott van helyes Isten-imádás, azaz istentisztelet, ahol Lélekben és igazságban imádják Istent. Krisztus azt mondja ma neked, veled vagyok. Kell ennél több? Nekem elég. És neked? - a választ rád bízom.

 

Istentisztelet után a templom előtt Stan Tibor kántor vezetésével Petőfi megzenésített verseiből énekeltek, majd a Petőfi körösök megkoszorúzták a nemzeti költőnket és feleségét, Szendrey Júliát ábrázoló szobrot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: