2019-09-10 05:29:24• hírek • refszatmar.eu

Veletek lesz az Úr – Elkezdődött az új tanév a Refiben is

Az ovisoktól a végzősökig számolva 679 diák kezdte meg az új tanévet a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. A Láncos templom megtelt diákokkal, tanárokkal és hozzátartozókkal.

Hétfőn délelőtt 10 órától Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke prédikált a Református Bibliaolvasó Kalauz szerinti napi Ige alapján: “Kora reggel fölkeltek és kivonultak Tekóa pusztájába. Amikor kivonultak, előállt Jósáfát, és ezt mondta: Hallgassatok rám, Júda és Jeruzsálem lakói! Higgyetek Istenetekben, az Úrban, és megmaradtok! Higgyetek prófétáinak, és boldogultok! Miután tanácskozott a néppel, fölállította az Úr énekeseit, akik szent öltözetben dicsérték őt, és a harcvonal előtt vonulva így énekeltek: Adjatok hálát az Úrnak, mert örökké tart szeretete!… Nektek nem is kell majd harcolnotok, csak veszteg állnotok és néznetek, hogyan szabadít meg benneteket az Úr. Ne félj és ne rettegj, Júda és Jeruzsálem! Holnap vonuljatok ellenük, mert veletek lesz az Úr!” (2Krón 20,20-21.17) A közel háromezer éves szavak, melyeket egykor Josáfát hallott, ma is üzennek, és címzett nevének jelentése által is Isten igazságát tolmácsolják. Hittel kell nekiindulni a következő tanévnek, türelmesen figyelve, tanulva, talán jobban is mint mások. Isten ígérete az, hogy velünk lesz, ezért ne féljünk! – bátorított a püspök úr.
 

Varga Szilárd Csaba iskolalelkész megköszönte az igei üzenetet, fiatalosan és humorosan is szólva a gyülekezethez. Király Lajos igei köszöntőjével a közösség, az együttlét fontosságára hívta fel a figyelmet, Erdei D. István parlamenti képviselő pedig szintén nem vetette meg a humor eszközét, elmondva, iskola nélkül nincs vakáció.
 

Más hivatalos szervek képviselőnek szavai után Póti Eduárd a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója is üdvözölt mindenkit a Refi családjában, és továbbra is kérte az eddig megkapott bizalmat a szülőktől.
 

Az iskola diákjai, kicsik és nagyok, Higyed Gyöngyi tanárnő vezetésével szép énekeket adtak elő, majd a nulladikosok, ötödikesek, kilencedikesek és új diákok fogadalomtétele után pedig a nemzeti imádságunkkal ért véget a kezdet, azaz a tanévnyitó. Áldást a diákokra, tanárokra, szülőkre!


További képek a refszatmar.eu oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: