2013-03-07 12:39:13• hírek • Póti Orsolya

Velencei maszkokból és ékszerekből nyílt kiállítás

Kiállításmegnyitóra, valamint ékszerek- és velencei maszkok bemutatójára került sor március 6-án a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban. A kiállítás keretében Pastor Mihaela és Catargiu Alexandra alkotásai tekinthetőek meg.

A Pastor Mihaela által készített velencei maszkokból és Alexandra Catargiu ékszereiből nyílt kiállítás szerda este 18 órakor a Vécsey-házban „Symphony of Colours" (Színek szimfóniája) címmel.

A kiállítást Grigorescu Felicia muzeológus és Felicain Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója nyitotta meg; ők méltatták a kiállítóművészek munkásságát. Pastor Mihaelát már gyermekkora óta foglalkoztatja a különféle tárgyak díszítésekre való felhasználása, ezért 2009-ben Bukarestben elvégezte a Belső Design és Díszítés Művészete tanfolyamot.

2011-től a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagja, és részt vesz annak közös kiállításain. Kezdetben belső építéssel és díszítéssel foglalkozik, de már több mint öt éve átállt az egyedi díszmaszkok készítésére. Porcelánpor, arany- és ezüstfóliák, selymek, tollak és gyöngyök felhasználásával alkot egyedülálló, látványos darabokat.

A velencei maszkok mellett muránói kövekből, szvarovszki kristályból, üvegből és ezüstből készült ékszerek képezik a tárlat anyagát. Ezek készítője a szatmári sajtóból jól ismert Catargiu Alexandra, aki már több éve foglalkozik ékszerkészítéssel.

Alexandrát ismerősei biztatták arra, hogy alkotásait egy kiállítás keretében is bemutassa. A rendezvényen több mint húsz ékszerkészlet csodálható meg, láncok, karkötők és fülbevalók egyaránt.

A kiállításmegnyitó egy maszk, menyasszonyi csokor és ékszer bemutatóval zárult, melynek keretében a kiállítóművészek alkotásai mellett a nagyváradi Cornelia Popa ékszereit, a nagybányai Larisa Sabau ékszereit, Loredana Pasca menyasszonyi csokrait és a szatmári ékszerkészítő, Stelian Chiorean munkáit láthatták a jelenlévők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: