2012-05-17 17:09:05• hírek • Kocsis Zoltán

Velencébe és Torinóba is repülhetünk Szatmárnémetiből

Tavaly pünkösdkor indult az első gép Antalyába
Tavaly pünkösdkor indult az első gép Antalyába

Három év szünet után tavaly pünkösdkor szállt fel ismét nemzetközi járat a Szatmárnémeti Repülőtérről: a Sky Airlines légitársaság hatalmas Boeing 737-400-as gépe akkor a törökországi Antalya felé vette az útját. A török riviérára idén is el lehet jutni Szatmárnémetiből, a kínálat azonban két további célállomással bővül: Torinóval és Velencével.

George Rizica, a Blue Air légitársaság képviselője elmondta, hogy Velencébe hétfőn és szerdán, Piemont fővárosába pedig kedden és pénteken indulnak majd repülőgépek. A lagúnák városába 17.50-kor indul majd a gép és 18.45-kor ér oda, míg onnan 19.20-kor indul és 22.05-kor ér Szatmárnémetibe. A torinói járatnak ezzel szemben a naptól függetlenül két menetrendje lesz: kedden 10.20-kor indul Szatmárnémetiből és 11.35-kor száll le, míg visszafelé 12.20-kor száll fel és 15.20-kor ér Szatmárnémetibe. Pénteken viszont 8.20-kor indul és 9.35-kor landol a Cuneo reptéren, míg onnan 10.20-kor indul vissza és 13.20-kor érkezik meg.

Az első járat június 4-én, az utolsó pedig október 27-én indul majd Szatmárnémetiből. Rizica szerint alacsonyak lesznek majd az árak: az átlag árfolyam 60-70 euró lesz, de akár 20 euróért is lehet majd repülőjegyet váltani.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy idén augusztusban lesz a már hagyományos repülőnap. Ezzel kapcsolatban George Rotaru, a Román Repülőklub elnöke elárulta, hogy a Szatmári Repülőklub a közeljövőben kilép a Nagybányai Repülőklub égisze alól és önálló jogi személyiségként tevékenykedik tovább. Hozzátette, hogy ehhez a Repülőklubnak több jelentős fejlődésen kellett átmennie, ami csak a Megyei Tanács segítségével mehetett végbe: füvesítették a kifutókat, új tankoló autót vásároltak, míg a következőkben modernizálják a hangárokat.

Mindezen fejlesztések beleilleszkednek a Szatmár Megyei Tanács azon elképzeléseibe, amelyet Csehi Árpád elnök többször is megfogalmazott: Szatmárnémeti repülőtere a térség legjelentősebb légi kikötője legyen. Ennek jegyében idén közel 50 millió lejt fordítanak a reptér további modernizálására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: