2019-06-05 12:12:07• hírek • Bede Emőke

Veled vagyunk: alapítványok, egyesületek és intézmények mutatkoztak be Szatmárnémeti központjában

Első alkalommal szervezte meg szerda délután a Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Veled vagyunk nevű eseményt. Ennek során több mint húsz egyesület, alapítvány és intézmény mutatta be azokat az oktatási, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat, melyekkel főként nehéz helyzetben levő gyerekek és fiatalok hétköznapjait igyekeznek könnyebbé tenni.

A Veled vagyunk program amiatt jött létre, mivel nagyon sok Szatmár megyei szülő nem ismeri azokat a lehetőségekkel, melyek által a tanulási, szociális vagy akár egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű gyerekek életét pozitív irányba billenthetnék el. Ezen gondolatmenetet követve a szervezők úgy gondolták, jó volna lehetőséget adni a megyénkben tevékenykedő egyesületeknek, alapítványoknak és különféle intézményeknek arra, hogy a szélesebb közönséggel is megismertessék mindazt, amivel a mindennapok során foglalkoznak.


A 13 órai kezdés előtt már jó néhány perccel korábban megérkeztek az első diákok, majd az idő előrehaladtával egyre többen és többen látogattak ki a Coposu sétányon található rendezvénytérre. A standoknál az érdeklődők a szórólapok mellett az egyesületek, alapítványok és intézmények lelkes önkénteseitől is hasznos információkat kaphattak.


Jelen volt többek között a Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Integrált Tanintézete, a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság, a Szatmár Megyei Mentálhigiéniai Központ, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a rendőr-felügyelőség, a drogprevenciós Központ, a Boldog Scheffler János Központ, a STEA Egyesület, a Caritas szervezete, a Hans Lindner Alapítvány, a FARA Alapítvány, a „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Egyesület, az Erhard Kastély Egyesület, Máltai Szeretetszolgálat helyi kirendeltsége, az Országos Vöröskereszt szatmárnémeti fiókja„ az „Act4U” Gyermekekért és Ifjakért Egyesület, a Szatmár Megyei Könyvtár, a „Caiac Smile” Sportegyesület, a „Stella Maris” Integrációs Központ, a csedregi Buki Alapítvány, és a Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont is.


Maga a program egyébként egy nagyobb eseménysorozat egyik állomása is egyben, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség ugyanis ezen a héten tartja a Bűnmegelőző Hetét. Ennek során nem csak Szatmárnémetiben, de a megye több településén is olyan prevenciós akciókat szerveznek, melyek által a biztonságos közlekedésre, illetve a kábítószerek, illetve egyéb bűncselekmények elkerülésére ösztönzik a lakosságot, különös tekintettel a fiatalságra.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: