2020-06-18 09:04:19• hírek • Bede Emőke

Végzősként is megéri jelentkezni a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél

A végzősök előtt többnyire két út áll: vagy egy következő szinten folytatják tanulmányaikat, vagy mély levegőt vesznek és belevetik magukat a munkakeresésbe. Annak érdekében, hogy utóbbiak elindulását könnyebbé tegyék, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) idén is várja mindazok jelentkezését, akik a szakhivatal segítségét kérnék a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben.

Azok számára, kik középiskolai vagy egyetemi tanulmányaik befejezését követően maximum 60 napon belül – a visszaszámlálás az utolsó oktatási naptól indul – regisztrálnak az ügynökségnél, számos dologban nyújtanak segítséget a szakemberek. A fiatalok álláskeresési tanácsadáson és képzéseken vehetnek részt, illetve az ügynökség a munkaközvetítői feladatot is magára vállalja, tehát kapcsolatot teremt a munkáltatók és az ilyen téren még nem sok tapasztalattal rendelkező álláskeresők között. Mindezek mellett az AJOFM-nél nyilvántartásba vett végzősök egészségbiztosítással is rendelkeznek, valamint hat hónapon keresztül megilleti őket egy havi 250 lejes munkanélküli-támogatás is, ha nem tudnak a 60 napon belül elhelyezkedni.


Azon 16 évnél idősebb Szatmár megyei fiatalok, akik most fejezik be közép- vagy felsőfokú tanulmányaikat, és szeretnének bejelentkezni az ügynökségnél,  a következő dokumentumokat csatolják dossziéjukba:

  • személyi igazolvány
  • oktatási intézmény elismervénye (oklevél, diploma, igazolás) a tanulmányok végeztéről - a sikeres érettségi nem követelmény
  • orvosi igazolás, melyből kiderül, hogy a jelentkező nem rendelkezik olyan egészségügyi problémákkal, melyek a munkába állást ellehetetlenítenék.

Mindezek mellett azért is érdemes 60 napon belül jelentkezni az ügynökség felhívására, mert azok a fiatalok, akiknek sikerül stabilan, egy 12 hónapnál hosszabb időszakra elhelyezkedni egy munkahelyen, az AJOFM által biztosított 1500 lejes járadékra is jogosultak, melyet az ügynökség két részletben fizet ki. Természetesen a végzősök a 60 nap letelte után is regisztrálhatnak az AJOFM-hez, viszont akkor már nem lesznek jogosultak a fentebb említett 250 lejes munkanélküli-segélyre.


További információért keressék fel a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség székhelyét Szatmárnémetiben, a Ion Ghica utca 36. szám alatt, de érdemes lehet felkeresni akár weboldalukat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: