2013-09-17 14:14:40• hírek • Kocsis Zoltán

Vegyél részt te is az Európai Mobilitás Hetén

Az Európai Bizottság 2002 óta minden évben meghirdeti az Európai Mobilitás Hetét valamint a Nemzetközi Autómentes Napot, mely mozgalmak azóta kinőtték nem csak az államszövetség, de az öreg kontinens határait is. Idén előbbi szeptember 16-22. közötti hétre, utóbbi pedig szeptember 22-re, vasárnapra esik.

Az EB környezetvédelmi és közlekedésügyi főigazgatósága az idei eseménysorozat mottójának a „Tiszta levegő - Rajtad a sor" szlogent választotta. Ezzel is tudatosítani kívánja, hogy környezetünk állapota mindannyiunk felelőssége. Kis viselkedési változtatással ugyanis mindannyian hozzájárulhatunk levegőnk minőségének javításához, a zajártalom csökkentéséhez, a balesetek és a túlsúlyos személyek számának visszaszorításához. Ehhez elég néha kerékpárra, tömegközlekedési eszközre vagy gyaloglásra cserélni a személygépkocsit.

Az Európai Mobilitás Hetén tavaly 2181 város és 237 millió ember vett részt világszerte - mindkét szám rekordnak számít. Ekkor alkalmuk adódik az önkormányzatoknak megismertetni az alternatív közlekedési eszközökkel kapcsolatos stratégiáját, a tömegközlekedést népszerűsíteni.

Szatmár megyében az idei esztendőben a Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti és a Vetési Polgármesteri Hivatal és a 4Wild Moments Egyesület közösen készül a vasárnapi rendezvényre, amelyről egyelőre annyit tudni, hogy kerékpározás és a kajakozás játssza majd a főszerepet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: