2011-11-18 11:55:36• hírek • Szatmár.ro

Vegyél részt az Új Remény egyesület szombati rendezvényein

Gyermekeknek és felnőtteknek is szerveznek programokat szombaton a filharmóniában.

A szatmárnémeti lakosoknak az Új Remény Egyesület november 19-én egy ünnepi, dupla rendezvénnyel fog bemutatkozni, itt a megyeközpont lakói a minőségi szórakozás mellett megismerkedhetnek az egyesület önkénteseivel és a civil szervezet szolgáltatásaival. Délelőtt 11 órától elsősorban a gyerekeket és a kisgyermekes családokat várják: őket Sanyi Zenebohóc vidám műsora szórakoztatja majd, ezt követően pedig az  „A szeretetre vágyó Süni" című bábelőadást tekinthetik meg a résztvevők.

A felnőttek számára szervezett rendezvények 18 órától kezdődnek, előbb a budapesti Jákim Stúdió ,,Hasak a napra" című színházi előadását nézhetik meg, majd Mike József és nagybányai barátai keresztyén koncerttel várják a közönséget.

Az egyesület 2010 októberében került hivatalosan is bejegyzésre, a cél pedig nagy vonalakban a rászorulók és hátrányos helyzetben levő személyek számára a segítségnyújtás, lelkiekben és anyagiakban egyaránt. A fő irányvonal a szenvedélybetegek segítése, kezelése, felajánlva a szenvedélyektől való megszabadulás lehetőségét terápiás úton. Emellett az egyesület munkájában a terápiát követő utógondozás is nagy fontossággal bír. Az Új Remény tagjai a prevenciós munkára is nagy figyelmet fordítanak: különböző akciókkal szeretnék felhívni a szatmáriak figyelmét a szenvedélybetegségekre, s arra, hogy van kiút ezekből. Mindemellett lehetőségei függvényében az egyesület orvosi segédeszközökkel segíti az egészségügyi központokat és a mozgássérültek mindennapjait pedig ingyenes  segédeszközök biztosításával segíti.

Az egyesület 2011 júniusában Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalától egy kazánházat kapott használatba 30 évre. A rendkívül elhanyagolt épületben, amelyben húsz éve hajléktalanok tanyáznak, irodát, raktárat és vendégszobákat alakítanak ki, valamint itt kerül majd sor az egyesület rendezvényeire is.

Új Remény Egyesület - 9Speranta

Az Új Remény egyesület által szervezett rendezvény Plakátja

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: