2017-08-01 15:03:40• hírek • Kocsis Zoltán

Vegyél részt az Emlékezés és megújulás erdejének telepítésében

Múlt, jelen, jövő – az emberi léptékkel felfogható örökkévalóság. Ennek szól az Emlékezés és megújulás erdeje, amely a reformáció 500. évfordulójának hivatott emléket állítani. És amelynek létrehozásában Téged is várnak a szervezők!

A Pro Eklézsia-díjas Békéssy Erzsébet - aki foglalkozását tekintve a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója - vetette fel az ötletet, hogy egy erdő telepítésével kellene emléket állítani a nem csak az egyház és a vallás, de az európai kultúra és az emberiség történelmének fordulópontjaként szolgáló reformációnak. A csemeték elültetésében pedig bárki részt vehessen.

Az emlékezés a múltnak szólna, a friss levegőn elvégzett testmozgás és közösségi munka a jelent, az erdő okozta pozitív környezeti hatások pedig a jövőt szolgálnák.

Az ötletet gyorsan felkarolta Király Lajos, a szatmári református egyházmegye esperese és Puskás Csaba főgondnok, közösen pedig ki is jelölték a helyszínt. Választásuk azért esett a vetési parókia területére, mert a település egykor jelentős szerepet játszott az erdélyi reformáció terjedésében.

A cél az, hogy 500 hárscsemetét ültessenek el, ez alkotja majd az Emlékezés és megújulás erdejét. Ebből száz csemetét már meg is rendeltek Tordáról, ezeket október 17-18-án ültetik majd el. A Vetési Polgármesteri Hivatal megássa a gödröket, a résztvevő önkéntesek pedig segédkezhetnek a csemeték elültetésében.

Minden intézmény, civil szervezet, vagy akár magánszemély, aki magáénak érzi a reformáció félezer éves jubileumának fontosságát, kiveheti részét e nagyszabású és jövőbe mutató megemlékezésből oly módon, hogy 100 lejjel hozzájárulhat egy-egy csemete megvásárlásához. Adományaikat a Református Gimnáziumban található esperesi hivatalban adhatják át vagy a RO 86 OTPV 280000383726 RO 01 (OTP Bank, Satu-Mare) folyószámlára helyezhetik el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: