2011-01-03 09:38:07• hírek • Szatmar.ro

Végül a huszonegyedik hellyel startolt Gyenes

Január másodikán, azaz vasárnap az argentínai Victoria városából útjára indult a 32. Dakar rali mezőnyét alkotó 430 egység, azzal a céllal, hogy több ezer kilométer megtétele után január 15.-én beérjenek az ország fővárosába, Buenos Airesbe.

A 146 autót, 183 motort, 33 quadot és 68 kamiont számláló mezőnyben, melyben a húsz esztendős spanyol motoros, Rodrigo Andrés Caballero Alcaraya a legfiatalabb, a 69 éves japán autós, Josimara Lugavara pedig a legidősebb, természetesen ott található Carlos Sainz és Cyrill Despres, a két legfontosabb kategória, az autósok és a motorosok tavalyi győztesei. És ott volt a mezőnyben az első 20-25 helyre pályázó Gyenes Emánuel is.

Az Autonet Importtól nem éppen vakációzásra elengedett szatmárnémeti motoros nem is teljesített rosszul az első szakaszon, mondhatnánk a terveknek megfelelően alakult számára az első 780 kilométer, hisz a 22. helyen ért célba. Sőt, a futam után az egyik motorost megbüntették, így Mani végül a 21. helyen zárt.  Az erdélyi fiatalember mintegy 12 perccel maradt le a szakaszgyőztes portugál Ruben Faria mögött, aki fél perccel előzte meg a tavalyi első Despres-t és 75 másodperccel a két évvel ezelőtti győztes Marc Comát. Aztán a portugál is kapott egy egyperces büntetőt, így a címvédő francia ölébe pottyant a szakaszgyőzelem.

Gyenes Mani rajongói oldal a Facebook-onNem történt különösebb meglepetés az autósoknál sem, hisz a dobogóra csupa ismerős arc állhatott fel: a címvédő Sainz másfél perccel előzte meg nagy riválisát, a háromszoros győztes francia Stéphan Peterhanselt és 135 másodperccel a katari Nasszer al-Attijahot.

Az első napon taroltak tehát a „germán" márkák, hisz amíg az autóknál a német Volkswagen egy első és egy harmadik hellyel nyitott, a dobogó második fokára pedig a szintén német BMW állhatott fel, addig a motorosoknál elsöprő „osztrák győzelem" született: mindhárom dobogós egy-egy KTM nyergében szelte az argentin pampát.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: