2015-09-25 15:22:33• hírek • Kocsis Zoltán

Végső búcsút vettünk Sike Lajostól

Pénteken végső búcsút vettünk a szatmári újságírás nagy öregjétől, Sike Lajostól. Az Öreg Firkász - az email címe is ez volt - szerda hajnalban 77 évesen hunyt el. A Batizi úti református temetőben helyezték örök nyugalomra.

Családtagok, rokonok, ismerősök, politikusok, közéleti szereplők, művészek, sportolók és kollégák közösen vettek búcsút Sike Lajostól. Sokunknak mutatott példát szakmai és kulturális tevékenységével, habitusával, elkötelezettségével, kitartásával. Mindannyiunknak hiányozni fog, ám gyerekei mellett kétségtelenül a legjobban feleségének, akivel 52 évet éltek szeretetben.

Az egész napos rossz idő, az eső sem tartotta vissza mindazokat, akik fontosnak érezték, hogy elbúcsúzzanak Sike Lajostól. Szilágyi Balázs, a Láncos-templom lelkipásztora szavainak kíséretében száznál több gyászoló jelenlétében helyezték örök nyugalomra.

Hullottak az égből a cseppek, szemerkélt az életet adó eső. Mint ahogy öt évtizeden keresztül Sike Lajos soraiban is életre kelt a szatmári természet, a szatmtári ember, gondjaival, örömeivel és hagyományaival. Életre kelt a magyar nemzeti tudat, életet adott Széchenyi emlékének és Kőszegremetének, amit minden helynél jobban szeretett.

Immár rajtunk, szellemi örökösein, az utókoron a sor, hogy Laji bácsi emlékét életben tartsuk. Nyugodj békében Sike Lajos! Nyugodj békében Öreg Firkász!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: