2012-05-08 08:47:51• hírek • Blikk.hu

Végrehajtás alatt Stohl cége

Stohl András (45) börtönbe vonulása előtt azt állította: utolsó fillérig rendezte 1,5 milliós adótartozását, ám a hivatalos adatok szerint nyereséges cége - amelyben édesanyja társtulajdonos - még mindig végrehajtás alatt áll. Ügyvédje a Blikknek elmondta, Stohl nem hazudott, törlesztette elmaradt adósságát, de nem mindent...

- A Valóart Kft.-nek - melynek tevékenységi körébe alkotó- és előadó-művészet, kulturális képzés és szabadidős tevékenység is tartozik - nyereségessége ellenére volt 1,5 milliós adótartozása, amelyet ténylegesen rendezett Stohl András a börtönbe vonulása előtt. A befizetés napjáig nyilván keletkezhetett némi késedelmi pótlék, illetve a büntetés-végrehajtási intézetben eltöltött öt hónapja alatt ehhez hozzáadódott még vállalkozást terhelő fizetnivaló, attól függetlenül, hogy nem volt bevétel - magyarázta a Blikknek Stohl ügyvédje, Ruttner György.

Az akkor még APEH (ma NAV) Pest Megyei Adóigazgatóságának hátralékkezelési osztálya két évvel ezelőtt, Stohl autóbalesete előtt két hónappal rendelte el a végrehajtást a felhalmozott adótartozás miatt. Stohlnak akkor esze ágában sem volt rendezni az elmaradását, ugyanis azt gondolta, van ennél fontosabb dolog is, mégpedig az általa okozott autóbaleset sértettjeinek kártalanítása. A műsorvezető összesen 7,5 millió forintot fizetett ki a károsultaknak, ezt követően, közvetlenül a bevonulás előtt utalta át - ügyvédje állítása szerint - az adóhátralékot.

A teljes cikket itt olvashatod el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: