2016-06-03 15:32:22• hírek • Kocsis Zoltán

Végre nem kell Szovátáig autózniuk a mozgássérülteknek

Egész Észak-Romániát is figyelembe véve példátlan kezdeményezést indított el pénteken a Mobility Jud Kft, aminek köszönhetően a mozgássérülteknek nem kell immár Szovátáig vagy Bukarestig autózniuk ahhoz, hogy segítségre leljenek.

Miről is van szó? A Gorunului 1. szám alatti, újonnan kialakított szerelőműhelyben ugyanis mozgássérültek igényei és szükségletei szerint alakítanak ki és szerelnek fel személygépkocsikat. Miért hiánypótló ez a kezdeményezés? Mert ehhez hasonló műhely kettő volt eddig Romániában: Szovátán és Bukarestben!

A műhely a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság kezdeményezésére jött létre, nagyrészt uniós támogatásból. Amint azt Ilyés Zsolt adminisztrátor elmagyarázta, noha a Mobility Jud Kft. non-profit tevékenységet végez, mégis profitorientált formát volt kénytelen ölteni az érvényben lévő törvénykezés szerint. Így jött létre a kft.

A műhelyben máris átalakítottak két autót, ahol a sebességváltót módosították, illetve a gázpedált „hosszabbították meg" oly módon, hogy kézzel tudja kezelni a gépkocsi vezetője. „Óriási segítség ez számunkra, hisz nagyon megkönnyíti azt, ami eddig a legnagyobb gondot okozta számunkra: a helyváltoztatást, a közlekedést", mondta láthatóan meghatódottan az első két gépkocsi egyikének tulajdonosa. Mindezt minegy megerősítendő Ilyés Zsolt elárulta: rendkívül nagy az érdeklődés a szolgáltatásuk iránt.

A cég nem csak átalakítja majd a mozgássérültek járműveit, de a fogyatékkal élők rendelkezésére bocsájt egy tanulóautót is, amelyen megtanulhatnak vezetni és megszerezhetik a jogosítványt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: