2015-10-28 14:57:17• hírek • Szatmár.ro

Végre megoldódnak a közlekedési gondok a 10-es Számú Általános Iskola környékén

Régóta tartó közlekedési gondok oldódhatnak meg hamarosan: a 10-es Számú Általános Iskola környékén, különösen az iskola előtt húzódó Erzsébet királynő (Ana Ipatescu) utcában délelőtt szinte alig lehet közlekedni. A jelenleg még kétirányú utcában ugyanis mindkét oldalon parkolnak a gyerkőceiket iskolába hozó, vagy onnan hazavivő szülők.

A környéken való közlekedés különösen a reggeli és a déli órákban nehézkes. Nyolc óra körül az utca megtelik a gyermekeiket az iskola kapujában letenni szándékozó szülőkkel, délben pedig természetesen autóval közlekedő szülők sokasága vár arra, hogy gyermekük elhagyja az épületet. De a két időpont között is sokan parkolnak az Erzsébet királynő (Ana Ipatescu) utcában, egymás hegyén-hátán, az út mindkét oldalán, annak ellenére, hogy ott elvileg két sávon kellene közlekedni!

A probléma már szóba került a Közlekedébiztonsági Bizottság ülésén is, Szász Piroska, az oktatási intézmény igazgatója pedig írásban kérte a polgármesteri hivatalt, hogy találjanak megoldást a már jó ideje fennálló problémára. A jelenség amúgy nem egyedülálló: a szülők, ha tehetnék, akár az osztály ajtajáig is bevinnék a gyermeküket autóval, a Grigore Moisil Általános Iskola kapuján külön felirat hívja fel a szülők figyelmét, hogy a közlekedési dugók elkerülése végett kicsit távolabb tegyék ki az autóból a gyermeküket. Persze a felirat nem sokat változtat, de ez már más kérdes.

Visszatérve a 10-es Számú Általános Iskola környékére: Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos, a megyeközpont Közlekedésbiztonsági Bizottságának tagja már több verziót is készített a környék közlekedésének a fluidizálására. A legutóbbi verziót tartják a legtöbben "mindenki számára elfogadhatónak".

A terv lényege - ahogy az a mellékelt ábrán is látható -, hogy az Ana Ipatescu utca a Gabriel Georgescu utca irányából a Zutphen utca felé lesz egyirányú (a General Victor Popescu utcától kezdődően), a Zutphen utca pedig a Turturelelor utcától kezdődően a Gabriel Georgescu utca felé lesz egyirányú.

"A tervek szerint a következő bizottsági ülésen fogunk tárgyalni és szavazni erről. Remélem, ezt követően hamarosan megszűnik a rendszeres közlekedési dugó a környéken" - mondta a Szatmár.ro-nak Maskulik Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: