2018-04-04 09:59:59• hírek • Bede Emőke

Végre fellélegezhetünk? Nincs több influenzás a megyében

Végre sikerült kilábalnunk az influenzából, legalábbis erre utalnak a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) által közzétett adatok. Az elmúlt héten ugyanis nem regisztráltak egyetlen új megbetegedést sem.

A tavasz megérkezésével egyre csökken a különféle léguti megbetegedések és fertőzések száma, mutat rá a DSP által nyilvánosságra hozott statisztika. Ami a virózisokat illeti, a regisztrált páciensek száma március 5. és 11. között tetőzött, ekkor ugyanis 1667 beteget tartottak számon a megyében. Ettől kezdve lassú, de konstans csökkenésről számolhatunk be, április 2-án már csak 1490 megbetegedésről tudott az igazgatóság.
 

Hasonló tendenciát mutat a tüdőgyulladások száma is. A legtöbb beteget március 12. és 18. között jegyezték, szám szerint 567-et. Ettől a héttől kedzve azonban folyamatosan csökken a páciensek száma, hétfőn 506 esetet tartott számon az igazgatóság.
 

A legjobb hír azonban kétségtelenül az, hogy a DSP-hez már egyetlen influenzás megbetegedésről szóló jelentés sem futott be. Előző héten még 8 megbetegedésről tudott a Közegészségügyi Igazgatóság, közülük hatan az 50 év feletti korosztályba tartoztak.
 

Az idei influenzaszezon sajnálatos módon két szatmári áldozatot is követelt. Mindkét esetben olyan páciensekről volt szó, akik más betegségekkel is küszködtek, illetve az influenzaellenes oltást sem kérték. Egyikük még a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban hunyt el hosszas kezelés után, a másik férfit azonban továbbküldték Kolozsvárra, ám segíteni már ott sem tudtak rajta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: