2020-02-12 15:58:57• hírek • Bede Emőke

Végre fellélegezhetünk? Csökkent az influenzagyanús esetek száma

A felső légúti megbetegedések és a tüdőgyulladásos esetek száma is csökkent az elmúlt héten, és szerencsére az influenzagyanús esetek száma sem nőtt tovább – derül ki a DSP legfrissebb kimutatásából.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) által szerkesztőségünkbe eljuttatott jelentés szerint a február 9-ével záruló héten 675 új felső légúti megbetegedést regisztráltak szerte a megyében. Ez 20-szal kevesebb, mint az előző héten elkönyvelt megbetegedések száma. A tüdőgyulladásos páciensek száma is mérséklődni látszik: míg a január 27. és február 2. közti héten 220 új esetet regisztráltak, addig a február 9-ével záruló héten „már csak” 207 új megbetegedést jegyeztek.
 

Noha ezen számok is némi megnyugvásra adhatnak okot, annak talán még inkább örvendhetünk, hogy az influenza-gyanús esetek száma is jelentősen visszaesett. Míg egy héttel korábban még 87 gyanús esetet jegyeztek fel az orvosok (ezek közül csak kettőről bizonyosodott be, hogy valóban grippéről van szó), addig a február 9-ével záruló héten számuk már csak 61 volt.
 

A DPS emellett azt is közölte, hogy február 11-ig összesen 14 376 olyan személyt oltottak be influenza elleni védőoltással, aki kifejezetten a veszélyeztetett csoportok valamelyikébe tartozik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: