2009-11-20 10:06:51• hírek • Szatmár.ro

Végre döntött az Alkotmánybíróság

Visszautasította az Alkotmánybírsóág a kökényesdi és szaniszlói polgármesterek kifogásait.

Csütörtökön döntött Simon Levente és Mateş Călin polgármesterek alkotmányossági kérdéssel kapcsolatos kifogásai ügyében az Alkotmánybíróság: a két elöljáró a helyi tanácsok feloszlatása kapcsán a közigazgatási törvény egy bizonyos cikkelyét támadták meg, azonban a testület most kimondta: a rendelkezés ezen pontja megfelel az alkotmány szellemiségének.

Ilyen helyzetben tovább folytatódhat a májusban félbemaradt közigazgatási bírósági eljárás, amely a Prefektúra kezdeményezésére a két tanács feloszlatását tűzte ki célként, és amelynek valószínűleg ez is lesz a vége. Amint arról honlapunknak a két elöljáró beszámolt: mostmár nem kardoskodnak tovább a döntéshozó testületek megtartása mellett, hiszen ez azt jelentené, hogy további hónapokon keresztül működésképtelen lenne az önkormányzat.

Mindketten úgy vélik: azzal, hogy az idén szinte teljesen lebénult a két polgármesteri hivatal tevékenysége, mostmár az a legfontosabb, hogy döntésre képes testülete legyen a két községnek: - Teljesen mindegy, milyen felállása lesz majd az új tanácsnak, hiszen  minden politikai csoportosulásban vannak arravaló emberek. Nincs értelme mindenáron kitartani az eddigi testület mellett - jelentette ki Simon Levente, Kökényesd polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: