2015-01-06 12:39:24• hírek • Kocsis Zoltán

Végre Szatmár megyében is - az országban 21.-ként

Január 5-től, azaz hétfőtől Szatmár megyében is üzembe helyezték az orvosi szaknyelvben C típusú rohammentőnek nevezett járművet, melynek specialitása, hogy ultramodern életmentő eszközökkel van felszerelve és három, a sürgősségi ellátásra szakosodott szakember teljesít rajta szolgálatot.

A többek között defibrillátorral és mesterséges lélegeztetővel felszerelt járművet a Szatmár Megyei Tanács uniós pályázat keretein belül szerezte be, a személyzetet pedig a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének és a Szatmár, illetve a Bihar megyei kórházak sürgősségi osztályainak együttműködésével sikerült kialakítani. Korábban azért nem lehetett ugyanis üzembe helyezni a járművet, mert a szükséges három helyett csak két szakemberrel rendelkezett a megye. Ezzel Szatmár megye sorrendben a 21. az országban, ahol ilyen C típusú mentő szolgálatot teljesít.

A SMURD keretein belül tevékenykedő jármű sajátossága ugyanis, hogy a személyzetet egy, a sürgősségi ellátásra szakosodott orvos, illetve asszisztens, valamint egy mentőorvos alkotja.

A járművet, illetve az egységet olyan esetekben vetik majd be, amikor a páciens közvetlen életveszélyben van. Az első nap hét ilyen is volt, derül ki a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tájékoztatásából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: