2010-12-08 14:33:05• hírek • Szatmar.ro

Végleg lezárult az ISPA program

Az Európai Unió által kiírt program keretén belül megvalósított szatmárnémeti ivóvíz- és szennyvízhálózat, a városi szennyvíztisztító állomás, illetve a kakszentmártoni vízmű felújítása immár véglegesen lezárult.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a szóban forgó projekt az unióhoz való felzárkóztatási program részeként valósult meg, az Európai Unió 71%-os támogatásával. A mintegy 37 millió euróra rúgó összköltség helyi önkormányzatra eső 29%-os részét a városvezetés az Európai Befektetési Banktól hitelezte meg.

A modernizálásnak köszönhetően sikerült csökkenteni a rendszer vízveszteségét, illetve a vas és a mangán jelenlétét is az ivóvízben. A szennyvízelvezető hálózatba beszivárgó talajvíz mennyiségét szintén minimalizálták.

A szóban forgó projektet az Apaserv Rt. - mint Szatmárnémeti vízszolgáltatója - több éve pályázta meg, a munkálatokat pedig hozzávetőleg 2 éve fejezték be, mondta Ilyés Gyula polgármester. Az ezután történő utómunkálatok és kifizetések komplikációja miatt azonban a projekt végleges befejezése az idei év végéig csúszott.

A városvezető hozzátette: az elhúzódó ügyintézés ellenére is szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen országos szinten elsőként jegyezhetjük a pályázat időbeni befejezését. Amennyiben ugyanis 2010. december. 31-éig nem sikerült volna ezt meglépni, a felhasznált pénzt az önkormányzat vissza kellett volna utalja az uniónak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: