2018-10-09 08:10:35• hírek • Bede Emőke

Végleg lezárták a Horea utcai gettót

Az utóbbi hónapokban többször is razziáztak a Helyi Rendőrség munkatársai a Horea úton található bűntanyán, s minden alkalommal felhívták az illegális lakásfoglalók figyelmét arra, hogy hamarosan végleg ki kell költözniuk. 

A lakások lezárását már augusztus 6-án megkezdték, kedden délelőtt pedig sor került az utolsó családok kiköltöztetésére is. 


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az összes, 29 albérlő családot elköltöztette a hírhedt Horea utcai gettóból és lezárta az épületet. „Ez egy több évtizedes probléma, amely fölött eddig mindenki a szőnyeg alá sepert, mert féltek a kiköltöztetés következményeitől. Számomra azonban megengedhetetlen az, hogy Szatmárnémeti belvárosában egy gettó működjön, ahol prostituáltak és drogkereskedők „űzik” a szakmájukat. Az épület nagyon rossz állapotban van, de már az is egy előny a szomszédok számára, hogy nem kell elviselniük a kibírhatatlan bűzt és az éjszakai balhékat. Most azon dolgozunk, hogy előteremtsük a szükséges pénzügyi alapokat az épület felújításához.” – jelentette ki a helyszínen Kereskényi Gábor polgármester.



A kiköltöztetett lakókat a polgármesteri hivatal Vagyonkezelő és Nyilvántartó Irodája a rendelkezésére álló szociális lakásokban helyezi majd el, a Toamnei, Zefirului, Tărnavei és Timişului utcákban, a most felújított Ostrovului utcai bérlakásokba egyetlen lakos sem költözik a Horea utcából. Csak azok kaphatnak szociális lakást, akiknek nincs tartozásuk az önkormányzat és egyébb szolgáltatók felé, munkahelyük van, és semmilyen törvénytelenséget nem követtek el abban az időszakban, amíg a Horea utca 6. szám alatt laktak -tájékoztatta portálunkat korábban a hivatal sajtóosztálya.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: