2016-09-28 16:30:47• hírek • Szatmár.ro

Végigjárták Szatmárnémeti elkerülőútjának a nyomvonalát

Újabb lépéssel került közelebb a Szatmárnémetit elkerülő út megépítéséhez a szatmári megyeszékhely. A CANDR munkatársai ugyanis Szatmárnémetiben terepszemléztek, hamarosan kezdetét veheti a kisajátítási eljárás.

A Szatmár Megyei Prefektúra a szerdai sajtóközleményében számolt be arról, hogy szeptember 27-én Szatmárnémetiben jártak az Autópályák és Országutak Országos Társaságának (CNADR) szakemberei. Raluca Simion befektetési igazgató és  Ion Cupanache, a kisajátításokkal foglalkozó alosztály vezetőjénekj jelenléte azt jelenti, hogy az elkerülőút építésének az ügye egy új szakaszhoz ért.

A CNADR képviselői találkoztak Kereskényi Gábor polgármesterrel, Adrian Albu alpolgármesterrel, Pataki Csaba megyei tanácselnökkel, Ioan Rus tanácselnök-helyettessel és Radu Bud prefektussal. A kormánybiztos irodájában tartott megbeszélést követően átnézték azon területek listáját, amelyeket az államnak ki kell sajátítania az elkerülőút megépítése érdekében.

Végig is járták a tervezett elkerülőút nyomvonalát, hogy saját maguk mérjék fel az esetleges akadályokat - például épületeket és magasfeszültségű vezetékeket - amelyek az útépítést nehezíthetik.

Mint elhangzott, idék októberben a kormány kiadhatja a kisajátítások megkezdéséről szóló határozatot, a kisajátítást pedig a kivitelezési projekt elkészítése fogja követni, ami legtöbb fél évet vehet igénybe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: