2009-06-23 14:11:15• hírek • Ferenczi Noémi

Zajlik az anyanyelv szóbeli vizsga

A hétfői román nyelv és irodalom szóbelit követően anyanyelvből szóbeliznek az érettségiző diákok.

Kedden és szerdán szóbeliznek magyar illetve német nyelv és irodalomból a diákok, közben pedig folyik a román nyelv és irodalom szóbeli érettségi vizsga második napja. Szatmár megyében magyar nyelv és irodalomból 639 diák, míg németből 50 diák szóbelizik. Számukra már véget ért a román szóbeli.

A szatmári diákok jól szerepeltek a román szóbeli első napján, a 2166 diákból csupán a tasnádi kereskedelmi iskolaközpont egyik diákja bukott meg. A legtöbben jó jegyet kaptak, vagyis 445-en 9-9,99 közötti osztályzattal kezdték az érettségi vizsgák sorát, 447 diák feleletét pedig tízesre értékelte a vizsgabizottság.

Ahogyan arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, mindhárom szatmárnémeti magyar tannyelvű középiskola diákjai a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban lévő vizsgaközpontban érettségiznek.

A szóbeli vizsgákon minimum ötös az átmenő osztályzat, óvást benyújtani pedig nem lehet. Az a diák aki megbukik nem folytathatja az érettségit, hanem pótérettségizni kényszerül. A szóbeliken valamivel könnyebb dolguk van a tanulóknak, mint az írásbeliken, mivel ha a húzott tételt nem tudják, van lehetőségük még egyet húzni, azonban ez egy pont levonással jár.

Idegennyelvből szerdán és csütörtökön szóbeliznek a diákok.


A szatmári diákok jól szerepeltek a román szóbeli első napján
A szatmári diákok jól szerepeltek a román szóbeli első napján


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: