2009-04-26 18:25:13• hírek • Ferenczi Noémi

Véget értek a Német Kulturális Napok

Az idei kilencedik Német Kulturális Napok az elmúlt húsz év változásainak szellemében zajlottak. A rendezvény programjainak mottója a „Változó idők 1989-2009" volt.

Csütörtökön vette kezdetét a Német Kulturális Napok rendezvénysorozat, mely keretében a gyerekektől az idősebb korosztályig mindenki talált érdekes programot. Az idei nyolcadik alkalommal megrendezett Német Kulturális Napok az elmúlt húsz év változásaira próbált rávilágítani. A helyi német kisebbség legnagyobb rendezvénysorozata keretében kiállításmegnyitó, báb- és színházi előadás zajlott, átadták az ifjúsági központot, felvonulást szerveztek a város központjában - csak hogy néhányat említsünk a számos érdekes program közül.

A szombati nap főleg a gyerekek számára kínált programokat: délelőtt kézműves foglalkozás zajlott az ifjúsági központban. A kicsik rajzoltak, agyagoztak és süteményt készítettek. A kézműves foglalkozás „eredeményeit" - a sütemény kivételével, mely már a helyszínen elfogyott - a nagyközönség is megcsodálhatta késő délután a filharmóniában, ahol zenés fellépések sora követte egymást.

A rendezvénysorozat utolsó napján, vasárnap szentmisét tartottak a Kálvária templomban, amelyet a tasnádi Maestoso kórus koncertje követett, ez után pedig a krasznabélteki és mezőpetri fúvószenekarok vezetésével felvonulásra került sor a város központjában. A felvonulás során bemutatták a szatmári sváb népviseletet és zenei kultúrát, majd a nagyparkban sváb táncokkal ismertették meg az érdeklődőket.

A Német Kulturális Napok a Temesvári Állami Német Színház előadásával zárult.

Szombaton kézművesfoglalkozásokon vettek részt a legkisebbek

Szombaton este a filharmóniában folytatódott a rendezvénysorozat

Fúvósok vezették a felvonulást a város központjában

A felvonulás után sváb táncokat mutattak be a központi nagyparkban

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: