2013-07-07 19:27:31• hírek • Póti Orsolya

Véget ért az érettségi - A legutóbbi vizsgáról négy diákot zártak ki

A választott tantárgyakból rendezett vizsgákkal ért végett az érettségi július 6-án, pénteken. A próbákon összesen 2443 diák vett részt megyénkből.

Szatmár megyéből az érettségi utolsó próbájára 2565 diák jelentkezett, melyből 2443-an jelentek meg a vizsgákon. A tanulók összesen tíz tantárgy közül - biológia, kémia, közgazdaságtan, fizika, filozófia, földrajz, informatika, logika, pszichológia, szociológia - választhattak ebben a tanévben.

A földrajzot választották a legtöbben, ugyanis ebből 1019 diák vizsgázott. Biológiából, illetve anatómiából 864-en bizonyítottak, a kémia vizsgán 186-an, a fizikán pedig 125-en vettek részt. Informatikából 144 diák vizsgázott, a társadalomismereti tantárgyak közül pedig összesen 105 diák választott.

Az érettségi utolsó próbájáról négy diákot zártak ki csalás miatt. Mind a négyen az Avasfelsőfalui Elméleti Líceumban szerettek volna vizsgázni biológiából. Ők ősszel újra próbálkozhatnak, azonban az eddigi szóbeli és írásbeli vizsgákat is újra le kell tenniük, még akkor is, ha azokon átmentek.

Az eredményeket július 8-án, hétfőn 12 órától függesztik ki, és ugyanazon a napon lehet óvásokat leadni 12.00-16.00 óra között. A végleges eredmények az újraellenőrzések után, július 12-én lesznek kihirdetve

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: