2019-07-15 07:10:38• hírek • Nagy Tímea

Véget ért az Utcazene Fesztivál, két cajon és 3500 euró talált gazdára az előadói versenyen

Képek: Utcazene Fesztivál Facebook-oldala
Képek: Utcazene Fesztivál Facebook-oldala

3 nap, 22 formáció, több mint 70 előadó, száznál több koncert és több ezer néző, ez a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál 2019-es mérlege.

Izgalmakkal teli harmadik napot zárt a StreetMusic Festival, hisz pont kezdéskor eredt el az eső. A színpad és a felszerelés mentése kisebb fejtörést okozott a szervezőknek, de ép bőrrel megúszták. Az isteni áldás egy órán keresztül öntözte a színpadokat, majd csodák csodájára elállt, a felhők nyom nélkül tovaúsztak. Az előadók hét órától valóban a húrok közé csaptak.

 

A zuhé miatt csúsztak a performanszok és a díjátadó is, de senki sem bánta, hogy a móka egy órával tovább tart. Az artisták és a zsonglőrök ismét osztatlan sikert arattak nem mindennapi produkcióikkal. A gyermekek ámulva követték a kötéltáncosok mozdulatait és a tüzes parádét egyaránt. A zenekarok sokszínű palettája pedig hangszeres Bábellé változtatta a városközpontot.

 

Este 9-kor került sor a díjátadóra, a rendezvénytér megtelt. Az élményektől ittas közönség üdvrivalgással fogadott minden művészt.

 

Több különdíjat is kiosztottak. Az idei Veszprémi Utcazene Fesztiválra a szatmári bandák közül a Cloud megy. Két cajont adtak át két tehetséges perkás számára: Martin Harich és MEM kapták a helyi gyártású hangszereket. Két, egyenként 250 eurós díjban részesültek a Varkocs és az Autoportante. A közönségdíjat, amely 1000 euró volt, Moses Concas vihette haza.

 

A harmadik hely 500 euró nyereménnyel Martin Harich-et illette. Második helyezett 1000 eurós utalvánnyal: Megaherz. Aranyérmes és a 2000 eurós utalvány gazdája Chris Blaze.

 

A meglepetésekben gazdag eredményhirdetést követően folytatódott a buli. Éjfélig mulatott Szatmárnémeti a StreetMusic Festival „multikulti” fellépőivel.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: