2016-07-04 16:48:10• hírek • Szatmar.ro

Véget ért az Double Rise Fesztivál

Az első torockói Double Rise zenei- és összművészeti fesztivál népszerűsége a fiatalok (és nem csak) körében várakozáson felül teljesített, a Torockón a négy nap alatt összesen megforduló fesztiválozók száma elérte a 22 500-at. A legnépszerűbb program egyértelműen a Wellhello, illetve a Punnany Massif koncertje volt, a nagyszínpad és környéke zsúfolásig telt napfelkelőkkel, közel 7500-an buliztak ezeken a konceteken a Torockószentgyörgy irányában fekvő nagyszínpadnál.

Ugyan már csütörtökön és pénteken is szép számmal jöttek a látogatók, az igazi tömeg azonban szombaton érkezett, a hétvége egyértelműen több embernek ad lehetőséget kikapcsolódni, így már szombat délelőtt nagy mozgás volt a fesztivál területén. Nem csak az egyetemista korosztály jött ide kikapcsolódni, számos családot, kisgyermekes szülőket, de középkorosztálybeli házaspárokat is kimozdított otthonról a fesztivál. Az egyik legnagyobb sikernek azt könyveljük el, hogy sikerült olyan programokat kínálni, melyben mindenki megtalálhatta a számára érdekeset.

A napfelkelők 13 helyszínen szórakozhattak, lazíthattak, bulizhattak, több mint 100 program kínálatából választva. A nappali programoknak a Költő fészek-Irodalmi udvar, Eb-sátor, Chill zone, Márton Áron Agora, Filmklub, Fesztivál-óvoda, Kemping, Csorgó adtak helyszínt, míg az éjszakai, akár reggelig is tartó bulik legnépszerűbb helyszínei a Nagyszínpad, Kisszínpad, Folkuvdar, Partysátor és Borurdvar voltak.

Vasárnap a meglepetésekből sem volt hiány, délután a Folkudvar összes népzenésze, több mint húszan vonultak flashmob-szerűen át a falun, majd a Csorgónál rögtönzött táncház alakult a helyiek résztvételével. (http://bit.ly/29opvHV) A fesztivál záróakkordjaként számon tartott Punnany Massif koncerten pedig egy lelkes napfelkelő a színpadon kérte meg párja kezét. Eláruljuk, hogy a közel 6000-es fesztiválozó tömeg - no és a vőlegény - legnagyobb örömére, a hölgy igent mondott.

A torockói lakosok nem csak megbékéltek a fesztivállal, de egyenesen a sajátjuknak érezték. Többen részt vettek a programokon, voltak akik csak szemlélték a felpörgött - korántsem megszokott - eseményeket, és a fiatalokkal, illetve a hangzavarral szemben is rendkívül elnézőek voltak. ( http://bit.ly/29kRPdR )

Az első visszajelzések abszolút pozitívak voltak, úgy tűnik sikerült egy különleges, és egyedi hangulatú új magyar fesztivált létrehozni, Erdély szívében, Torockón, így a szervezők bejelentették, a fesztivál jövőre folytatódik.

További képeket a fesztivál facebook oldalán (https://www.facebook.com/DoubleRise/photos) találhattok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: