2009-07-26 15:07:23• hírek • Tóth Klarissz

Véget ért az AquaSound Beach Party

Július 25-én, szombaton az apai tó területén tovább folytatódott az AquaSound Beach Party Dj-, elektronikus zenei fesztivál.

A pénteki reggelig tartó bulit követően a partyarcok igyekeztek kipihenni magukat, és feltöltődni a következő éjszakai zene- és táncőrületre. A délelőtti borongós idő sajnos a napozni vágyóknak cseppet sem kedvezett, de néhányan éltek a felfrissítő fürdőzés és a jetski adta lehetőséggel. A déli órákra aztán az időjárás is engedékennyé vált. A szervezők abban bíztak, hogy a szombati nap folyamán megduplázódik a bulizni vágyók száma, aztán az esti és késő éjszakai órákban már bebizonyosodott, hogy térségünkben még mindig kevés az érdeklődő a minőségi techno, minimal és progressive zene iránt. A Szatmar.ro munkatársai igyekeztek kideríteni, vajon mi lehet az oka annak, hogy egy ilyen nagyszabású fesztiválra meglehetősen kevesen látogatnak el? Éppen ezért néhány csípős kérdést szegeztünk a szervezőkhöz, a Djkhez és a bulizókhoz.

A szervezők nem titkolták, hogy a Szatmár-, Kolozs-, Szilágy-, Bihar-, Arad-, Temes-, Máramaros- és Beszterce-Naszód megyékben történő népszerűsítés miatt, a fesztiválra potenciálisan 6000 érdeklődőt vártak. Számításaik sajnos nem ennek megfelelően alakultak. Habár tény az is, hogy néhány érdeklődő Bukarestből és a közeli határ menti magyar településekről is érkezett. A nagyérdemű közönség közül sokan valóban meglepődtek azon, milyen kevesen jöttek el a rendezvényre. A legtöbben nem a gazdasági válság „pénztárcakarcsúsító" számlájára írták a kevés létszámot, sokkal inkább a mai fiatal generáció kificamodott zenei ízlésére. Véleményük szerint - Románia más régióihoz viszonyítva - térségünkben sokan a „népi manikűr manele zeneőrületének hódolnak".

Tény az is, hogy a belépőjegy ára nem a szerényebb anyagi kerettel rendelkezők zsebéhez igazodott, viszont figyelembe véve a sztár Dj-k felhozatalát, cseppet sem volt borsos. Megint mások úgy vélték, hogy az AquaSound Beach Partyval egy időben más olyan fesztiválok is zajlottak az országban, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek, és valószínűnek tartják, hogy a közönség megcsappant létszáma is ennek tudható be. A több mint 2100 négyzetméteres sátor férőhelyét figyelembe véve, a Dj-k legtöbbje is megilletődve lépett a keverőpulthoz, de ettől függetlenül hozták a tőlük jól megszokott partyhangulatot. A meghívott Dj-k java része azt nehezményezte, hogy Romániában egyes médiák még mindig előnyben részesítik a manele promoválását, míg a techno, minimal és progressive zene népszerűsítése háttérbe szorul. Ennek tudható be az is, hogy a fiatal generáció a minőségtelen zenékből jóval nagyobb dózisú impulzust kap, mint a minőségiből, ami általában véve a közízlésre is hatással van.

A Warm Up (buli felvezető) Dj-k (House Boy, Chris Angel és Rhay, Zanga) kellőképpen beindították a közönséget. A partyzók ekkor már átadták magukat a minőségi zene nyújtotta élvezetnek, és kiéhezve várták Dj Optick, Simon Baker és Audio Jack vérbizsergető szettjeit. A lemezlovasok nem okoztak csalódást. Azok, akik a zenét érzék, szinte megállás nélkül táncoltak és határtalanul élvezték a Dj-k nyújtotta érzéki zenei produkciókat. Aki reggelig bírta, egészen biztosan nem távozott csalódottan, legfeljebb a bódító italok okoztak némi keserű szájízt.

Képgaléria:



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: