2005-10-15 11:25:37• hírek • Szatmár.ro

Véget ért a vérfürdő

Összesen 108 személy vesztette életét Nalcsikban, a másfél napig tartó vérfürdőben.

 

A csatának vége: 72 lázadó meghalt, 24 rendőr és katona szintén. A civil halottak száma 12. Putyin elnök győzelemről beszélt az újabb kaukázusi vérfürdő kapcsán.
Miután Nalcsikban a Kabardin-Balkár Köztársaság fővárosában véget értek a másfél napig tartó harcok, az orosz kormányzat igyekszik sikerként beállítani a polgárháborús eseményeket, amelynek keretében legalább 200 fegyveres összehangolt támadást intézett a város stratégiai pontjai ellen.

Az rossz, hogy ilyen banditatámadások lehetségesek nálunk. A rendvédelmi szervek és a polgári lakosság veszteségei nagy tragédiát jelentenek. De jó, hogy az erőszakszervek ezúttal összehangoltan, hatékonyan, keményen léptek fel - mondta Putyin elnök (képünkön) arra az arányra utalva, hogy a harcokban 72 szélsőséges iszlám fegyveres halt meg, miközben a rendfenntartó erők hivatalosan 24 főt vesztettek, a polgári áldozatok száma pedig 12. Nem is szólva a több mint 100 sebesültről. És most a több helyen is fogva tartott túszok mind élve kiszabadultak.

A kicsiny Kabardin-Balkár köztársaságban szombatra általános gyászt hirdettek és a városban hozzáláttak a szanaszét heverő halottak összegyűjtéséhez és a romok eltakarításához. A lakosság számára azonban mindenképpen új korszak köszöntött be. Az eddig békés észak-kaukázusi köztársaság egyértelműen Csecsenföldről kiindult véres konfliktus egyik színterévé vált.

MR

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: