2019-06-13 04:37:11• hírek • Bede Emőke

Véget ért a tanév a Kölcseyben: itt a felhőtlen vakáció ideje

Csütörtök reggel hivatalosan is lezárult az idei tanév a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, melynek udvarán kilenc órakor már nem csak az ünneplőbe öltözött diákok, de büszke szülők és nagyszülők tucatjai is megjelentek.

„Szeretném elmondani, hogy nagyon büszke vagyok rátok, hiszen egy olyan nyár fog következni, amit teljes mértékben kiérdemeltetek mindazzal, amit az idén tettetek. A szabadságot is csak azok vívhatják ki maguknak, akik keményen megdolgoztak érte, a Kölcsey közössége pedig épp így tett. Sok-sok kiváló verseny- és tanulmányi eredmény fémjelzi az iskolát és fűződik a ti nevetekhez. Számos országos és nemzetközi próbán bizonyítottatok, kicsik és nagyok egyaránt” – kezdte ünnepi beszédét Pataki Enikő, a tanintézmény vezetője. S hogy mennyire igaza van, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a diákok több mint 100 versenyen vettek részt a 2018-2019-es tanévben, s az ezeken elért kiváló eredményekkel a diákok tovább öregbítették nem csak a Kölcsey, de Szatmárnémeti hírnevét is. Ennek okán a igazgatónő köszönetét fejezte minden diáknak, aki a különféle tantárgy- és sportversenyeken, diákszínjátszó vetélkedőkön remekeltek, de háláját fejezte ki azoknak is, akik diákönkormányzati tevékenységeikkel tették jobbá az iskola életét. A tanév során azonban nem csak a gyerekek dolgoztak keményen, hanem a pedagógusok is, épp ezért Pataki Enikő a kollégáknak is köszönetet mondott az egész éves tevékenységükért.



„Végül pedig szeretném megköszönni két nyugdíjba vonuló kollégánk, Gál Éva és Filip Zoltán élete munkáját, melynek minden perce a diákokért és az iskoláért volt” - zárta beszédét az intézményvezető, melyet követően a második és harmadik osztályosok néptáncbemutatójára került sor.


Ezután a tanulásban és a különféle területeken legjobb teljesítményt nyújtó diákok díjazása következett. Noha a felsorolást igyekezett gyorsan végigmondani, de nem volt könnyű dolga az igazgatónőnek, hiszen megannyi eredményt, munkát, tehetséges diákot kellett értékelni. Az oklevelek átadásával véget ért tehát a 2018-2019-es tanév, a diákokra és a pedagógusokra közel hónapnyi, jól megérdemelt pihenés vár.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: