2013-01-23 14:59:16• hírek • Szatmár.ro

Véget ért a szakács-tanfolyam

Tizenhét személy szerzett szakács-képesítést a Kisiparosok Kamarája által szervezett tanfolyamon.

A Humán Erőforrás Fejlesztése Operatív Program keretében a Szatmár Megyei Kisiparosok Kamarája összesen nyolc szakképzést bonyolít illetve bonyolított az elmúlt hetekben. A képzések során főleg vidéki, munka nélküli személyek kezébe próbáltak egy-egy szakmát adni, amely segít a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. A képzések során kőműveseket, asztalosokat, vízvezeték-szerelőket, villanyszerelőket, kéményseprőket, pincéreket, panzió-vezetőket és szakácsokat képeztek.

Ezek közül a kéményseprő-tanfolyam már véget ért, hamarosan sor kerül a pincérek és panzió-vezetők vizsgájára is.

Szerdán délelőtt az elméleti és gyakorlati vizsgával véget ért a szakácsok tanfolyama is, amelyen 17 személy végzett sikerrel, s lett diplomás szakács. Az elméleti vizsga egy teszt kitöltéséből állt, a gyakorlati vizsga során pedig be kellett mutatniuk egy saját kezűleg készített ételt. Mint megtudtuk, a tanfolyam során először az elméleti oktatáson vettek részt a leendő szakácsok, majd ezt követően álltak a tűzhely mellé.

Azt, hogy mennyire sikerült a javarészt hölgyekből álló tanonc-csapatnak elsajátítani a szakács-tudományt, a mellékelt képgaléria bizonyítja.

Az elméleti vizsgát követően az elkészített ételekre is pontot kaptak a végzős szakács-tanoncok

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: