2015-04-20 15:49:29• hírek • Szatmar.ro

Véget ért a nagy tavaszi faültetési akció

Szombaton befejeződött az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti nagy tavaszi faültetési akciója a Túr Menti Védett Területeken. Az EKE - Szatmárnémeti két helyszínen összesen 6.100 facsemetét ültetett el 105 szorgos önkéntes résztvevő segítségével. A rendezvények partnerei voltak a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesülete, a Túrterebes Polgármesteri Hivatala és a Józsefházai Közbirtokosság.

Az akció a „Túr Menti Védett Területeket képező gyepek természeti és táj értékeinek megőrzése" című projekt keretén belül valósult meg, amely az EGT 2009 - 2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásból finanszírozott projekt, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül. Az EGT és Norvég támogatásokkal kapcsolatos hivatalos információk megtalálhatóak a www.eeagrants.org honlapon.

Az ültetésekre Túrterebes és Józsefháza közelében került sor, két egymást követő hétvégén. Az faültetési akció során vadkörte, fehér nyár, tölgy és galagonya csemeték kerültek kitelepítésre. Az akciók eredményeként Túrterebesen több fa- és bokorcsoport került létrehozásra, Józsefházán pedig egy közel 2 km hosszúságú fa- és bokorsáv lett telepítve a legelő szélein. A szorgos munkát a szervezők finom gulyással jutalmazták.

A létrehozott fa- és bokorsáv, továbbá a facsoportok a későbbiekben számos védett faj megőrzését fogják szolgálni, mivel menedéket és fészkelő helyet fognak biztosítani ezeknek, valamint hozzá fognak járulni a legelők esztétikai és minőségi feljavításához is.



Az EKE - Szatmárnémeti ezen az úton is szeretné megköszönni a Túrterebesi Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjainak, továbbá a 44. Dsida Jenő Cserkészcsapatnak és minden résztvevőnek az elvégzett szorgos munkát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: