2020-04-09 15:28:12• hírek • Szatmár.ro

Véget ért a környezetvédelmi ügynökség által szervezett gyógyszergyűjtő kampány

A márciusi hónap folyamán Szatmár megye számos településén volt lehetőségük a lakosoknak leadni lejárt szavatosságú gyógyszereiket. Összesen 10 patika vett részt az akcióban.

Összesen 123 kilogramm lejárt szavatosságú orvosság gyűlt össze Szatmár megyében március 1. és 31. között, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Gyógyszerészek Kamarája, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, és a Bio Pak Kft közös akciója keretében.

A környezetvédelmi ügynökség közleménye továbbá tájékoztat arról, hogy a kezdeményezésben összesen 10 gyógyszertár vett részt, Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Tasnádról, Avasfelsőfaluból, Sárközújlakról és Erdődről. Az egy hónapos program ideje alatt összesen 727 személy kereste fel ezeket a gyógyszertárakat, annak érdekében, hogy megszabaduljanak lejárt szavatosságú, ezáltal használhatatlanná vált gyógyszereiktől.

A 727 családból összesen 123 kilogrammnyi gyógyszer került leadásra.

A környezetvédelmi ügynökség pozitívan értékeli az akció végeredményét, hiszen sokan ezúttal is bizonyították, fontos számukra környezetük, és a lejárt gyógyszert nem dobják felelőtlenül a szemétbe. Ugyanakkor illesse köszönet és hála a kezdeményezéshez kapcsolódó gyógyszertárakat is – áll a közleményben.

A környezetvédelmi ügynökség ígéri, a jövőben, minden márciusban megszervezik az akciót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: