2009-06-24 13:48:52• hírek • Gozner Gertrud

Véget ért a kiképzés

Szerda délben diplomaosztással ért végett az önkéntes tűzoltók kiképzésének harmadik, egyben befejező szakasza. A zárórendezvényre a szatmári Szakszervezetek Művelődési Házában került sor, Remetey Zsigmond tűzoltóparancsnok elnökletével. Az önkéntesek kiképzését a Védd a közösséget program keretén belül a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége szervezte.

Ennek során a megye különböző településeiről érkezett jelentkezők május és június folyamán tűz- és katasztrófavédelmi képzésben vettek részt, erre három megyei szinten kialakított központban, Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban és Szatmárnémetiben került sor.

Szatmár megyében a harmadik szakaszban összesen 102 önkéntes vett részt. A szerdai záróvizsgán végül 81 személy jelent meg, ahol az elméleti vizsga során tesztlapokkal mérték fel a jelentkezők tudásszintjét. Az ötös átmenő osztályzatot elért önkéntesek diplomát kaptak, amellyel egyben bizonyítják a kiképzésen való részvételüket. Ezen kívül a diploma feljogosítja őket, hogy tisztségeket töltsenek be a helyi sürgősségi helyzetekért felelős testületekben.

Minden önkéntes szerződést köt a helyi polgármesteri hivatallal, melynek alapján a szolgáltatásért cserébe engedményekben részesül adózás terén, vagy más juttatások formájában. Az önkéntesek munkái közé tartozik többek közt a lakosság ellenőrzése, eligazítása sürgősségi helyzetekben, valamint büntetések kiszabása a helyi önkormányzatokon keresztül. A kiképzésre jelentkezők között megtalálhatók orvosok, tanárok, egészségügyi dolgozók és rendőrök is.


102 önkéntes vett részt a kiképzésen.


Remetey Zsigmond tűzoltóparancsnok ismertette a jelentkezők vizsgaeredményeit.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: