2009-07-03 16:00:31• hírek • Gozner Gertrud

Véget ért a kétnapos megbeszélés

Két napos munkagyűlést követően egy sajtótájékoztató keretein belül péntek délután együttműködési szerződést írtak alá a Szatmár Megyei Tanács és Limousin Régió Tanácsának vezetői.

Szatmár megye és a franciaországi Limousin régió közötti együttműködési szerződést Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke és Gérard Vandenbroucke, Limousin tanácsának első alelnöke látta el kézjegyével. Az aláíráson jelen volt Valentin Macec és Adrian Stef megyei alelnökök és Radu Giurca prefektus.

Mindkét részről a felek gyümölcsözőnek ítélték a két napos munkagyűlést, Gérard Vandenbroucke, a franciaországi régió tanácsának első alelnöke szerint számtalan közös vonást fedeztek fel a két vidék között mind kulturális, mint gazdasági téren. A két napon át folytatott megbeszélések során szóba jöttek az iskolások és a felnőttek professzionális továbbképzési lehetőségei, valamint megbeszéléseket folytattak a kis- és középvállalatok, valamint a mezőgazdasági szektor képviselőivel.

Radu Giurca prefektus is tartalmasnak ítélte az elmúlt két napot, és kifejezte abbeli reményét, hogy a most lefektetett alapokra minél hamarabb építkezhetnek a felek. Valentin Macec megyei alelnök felsorolta, hogy milyen területeken sikerült egyezségre jutni a francia partnerekkel, ilyen például a vállalkozások fejlesztése, az oktatás, az építkezés, és a turizmus, valamint a mezőgazdaság és állattenyésztés, ugyanis a franciaországi régió a szarvasmarha-tenyésztéséről híres Európában.

A francia régió kész az ezeken a területeken szerzett tapasztalatait megosztani a romániai kollégákkal. Az együttműködési dokumentum ünnepélyes aláírása után a felek megegyeztek abban hogy jövőre ismét találkoznak, és remélik akkor már látványos eredményekről számolhatnak be az együttműködés tekintetében.


Együttműködési szerződést írt alá Szatmár megye a francaországi Limousin régióval.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: