2009-03-02 15:47:14• hírek • Ferenczi Noémi

Véget ért a gyűjtés

Február 23. és 27. között első ízben szervezte meg a használt olaj szelektív gyűjtését a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. A gyűjtés hat helyszínen zajlott és összesen 133 liter használt olaj gyűlt össze.

A Polgármesteri Hivatal támogatásával szervezte meg a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a használt olaj szelektív gyűjtését. Az először megrendezett akció nem csak a fáradt olaj lakosságtól való begyűjtéséből állt, hanem tudatosítási kampányból is. A használt olaj gyűjtése hat helyszínen, főleg a megyeszékhely piacain zajlott, délutánonként 15 és 17 óra között. Ez alatt az idő alatt az ügynökség munkatársai röpcédulákat osztottak ki és szóba álltak a járókelőkkel.

Összesen 7500 lakost tájékoztattak az akcióról és közel 1500 röpcédulát osztottak ki, mellyel a használt olaj szelektív gyűjtésének fontosságára hívták fel a lakosság figyelmét.

A Miarioana, használt olaj begyűjtésére engedéllyel rendelkező kft. által biztosított tartályokba összesen 133 liter olajat gyűjtöttek össze, melyet az említett cég átvett és annak újrahasznosítását is megoldotta.

Fazekas József, szatmárnémeti nyugdíjas gyűjtötte össze a legtöbb fáradt olajat. Nem kevesebb mint 23 litert adott át a nagypiaci gyűjtőpontnál. Az ügynökség szakembereinek szerint, a lakosság érdekelt a használt olaj szelektív gyűjtésében, ezért biztosan folytatódni fog a kapmány illetve a gyűjtés. Az akció során közreműködtek az Ökobarát kör tagjai.

A tervek szerint, márciusban már Nagykárolyban is megszervezik a gyűjtést, továbbá fennáll annak lehetősége, hogy az önkormányzat állandó gyűjtési pontokat hozzon létre szerte a megyében.

Az akció során a lakosság tájékoztatására helyezték a hangsúlyt

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: