2009-07-25 15:27:24• hírek • Gozner Gertrud

Véget ért a dzsesszfesztivál

Pénteken este 19 órakor folytatódott az ötödik alkalommal megszervezett szatmárnémeti dzsesszfesztivál, a Samfest Jazz. A fesztivál második napján zsúfolásig megtelt a koncerteknek helyett adó, az egykori Victoria moziban működő Insomnia Club.

A magyarországi Bohém Ragtime Jazz Band fellépésével nyitott a fesztivál második napja. A kecskeméti csapatot a világ egyik legsokoldalúbb jazzband-jeként tartják számon. Számos nemzetközi elismerést gyűjtöttek be 25 éves pályafutásuk során. Ezeket a zenészeket nézni és hallgatni egyaránt élvezet, dinamikus előadásmódjukkal a szatmári közönséget is levették a lábukról.

A kétnapos fesztivál a Larry Coryell Trio koncertjével zárult. A három világszinten elismert zenész, Larry Coryell, Alphonse Mouzon és Joey DeFrancesco triójának virtuóz játékát a közönség alig győzte sorozatosan megtapsolni.

A koncertek hangulatát egyedül az rontotta, hogy légkondicionáló klímaberendezés híján egyre elviselhetetlenebb forróság uralkodott el a teremben, a levegő minőségét az emberek feje fölött gomolygó cigarettafüst is rontotta. Szerencsére ez egyik fellépő előadását sem befolyásolta, a szatmáriak elégedetten távozhattak a rendezvényről. A fesztivál a polgármesteri hivatal és a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház közös szervezésében jött létre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: