2009-02-26 18:29:13• hírek • MTI/AFP

Véget ért a bangladesi határőrök zendülése

Véget ért csütörtökön a bangladesi határőrök lázadása: a zendülők  szabadon engedték  túszaikat, letetették a fegyvert, majd visszatértek laktanyáikba - közölte egy kormányszóvivő.

A.zendülés szerdán kezdődött a határőrség dakkai főhadiszállásán. A határőrök lövöldözni kezdtek, tiszteket ejtettek túszul, és megszálltak egy közeli bevásárlóközpontot,  béremelést és jobb szolgálati feltételek megteremtését követelve. Az ország vezetése válaszul kivezényelte a hadsereget. A zendülők beleegyeztek abba, hogy leteszik a fegyvert, miután a miniszterelnök valamennyiüknek amnesztiát ígért, és követeléseik teljesítését is kilátásba helyezte. 

A kormány utasítására csütörtökön szerte az országban leállt a mobiltelefon-szolgáltatás, a hatóságok így akarnak gátat szabni a lázadással kapcsolatos híresztelések és félrevezető információk terjesztésének.

A zendülők mintegy 50 embert ejtettek túszul. A foglyokat a határőrizet megerősítésére hivatott félkatonai szervezet, az úgynevezett Bangladesh Rifles (BRD) daccai főhadiszállásán tartották fogva.

A lázadás halálos áldoztainak a számáról továbbra is egymással ellentmondó adatok láttak napvilágot: egyes források szerint tizenegy ember esett áldozatul a vidéki városokra is kiterjedt zendülésnek, a hatóságok aggodalma szerint azonban a halottak száma elérheti az ötvenet is.

Bangladeshi katonák

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: