2008-07-06 01:36:32• hírek • Józsa János

Véget ért a Samfest Jazz

 Nagy sztárokkal, jó hangulatban ért véget szombat este az idei Samfest dzsesszfesztiválja.

Az eső sem tudta elrontani a hangulatot szombat este, az idei Samfest Jazz zárónapján, amikoris számos hazai és európai dzsesszhíresség kápráztatta el a közönséget.

Az újközpontban, a Szakszervezetek Művelődési Háza előtt felállított színpadon városunk egyik nagy zenész-kiválósága, Cserei Csaba mellett, szombaton az aradi Mario Florescu és a Prezent is fellépett, a fesztivált pedig az olasz-német-francia összeállítású Trilok Gurtu and One World Music Group zárta. A hangulat, az eső ellenére nagyon jó volt és az összefüggő tömeget éppen nem alkotó közönség jól érezte magát, ezekre a nem mindennapi dallamokra mozogva.

Az eső az idei Samfest Jazz mindkét napjára rányomta bélyegét, így pénteken, a bukaresti Garbis Dedeian Quartet és a magyarországi Kornel Horvat Duo koncertje alatt is esett, de ez akkor sem jelentett különösebb problémát. A dzsesszvilágsztárok, mint a pénteken színpadra lépett svájci-spanyol-olasz Billy Cobham Band, vagy a már említett Trilok Gurtu and Own World Music Group forróvá tették a hangulatot. Aki szereti a dzsesszt, két kitűnő napot élhetett meg, aki pedig eddig nem rajongott érte de valamelyik koncertre eljött, most megszerethette ezt a kivételes, de mégis mindenki nyelvén szóló műfajt.

 
 
 
 
 
 
 
 
J.J. 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: