2010-06-27 13:01:57• hírek • Póti Orsolya

Véget ért a " Samfest Jazz 2010"

Nagy erőbefektetésnek köszönhetően hatodjára is sikerült színvonalas dzsesszfesztivált szervezniük a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ vezetőinek és partnereinek. A négy napig tartó fesztiválon többek között olyan neves zenészek produkciója nyűgözte le a közönséget, mint Tomasz Stanko, Lars Danielsson és Luiza Zan.

Szatmárnémetiben hatodik alkalommal szervezték meg a négy napon át tartó "Samfest Jazz 2010" nemzetközi fesztivált a dzsessz szerelmeseinek, melynek idén a „Dinu Lipatti" Filharmónia terme adott otthont. Annak ellenére, hogy a dzsessz dallamok sokakhoz nem állnak közel, a nagy férőhelyes filharmónia nem maradt üresen: esténként körülbelül százötven zenekedvelőt fogadott. A szervezők mégis nagyobb közönségre számítottak.

„Nagy erőbefektetés és sok munka ára az idei dzsessz fesztivál, ezért nagyobb közönségre számítottunk. A jegy és bérletek ára más fesztiválokhoz viszonyítva olcsó volt, ezért meglepő, hogy nem telt meg a terem. Bizonyára városunkban még nem alakult ki a dzsessz kultúrája, és kevesen értik meg és értékelik ezt a műfajt." - véleményezte Maria Magdalena Matei a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ sajtóreferense és a rendezvény egyik szervezője.


Macro World: Cserey Csaba és Emil Gherasim
Macro World: Cserey Csaba és Emil Gherasim


A fesztivált szerda este az In JazzTenso nyitotta meg, majd a neves lengyel trombitás, Tomasz Stanko produkcióját halhatta a közönség. Csütörtökön a temesvári Bega Blues Band, a bukaresti Mike Godoroja, valamint a magyarországi Special Providence fantasztikus előadása nyűgözte le a résztvevőket. A nagyközönség pénteken hazai fellépőket köszönthetett a színpadon: többek közöztt Luiza Zan bukaresti dzsesszénekesnő tette feledhetetlenné az estét. Szombat este a Macro World, azaz Cserey Csaba és Emil Gherasil előadását követhették figyelemmel, amit a makedón és olasz énekesekből összeálltSkopje Connection zenekar követett. A nemzetközi fesztivált a híres svéd basszusgitáros, Lars Danielsson, az angliai gitáros John Parricelli és Stavros Lantsias görög zongorista zárta.

„Nagyon örülünk, hogy nem csak külföldi, hanem nagyon tehetséges hazai dzsessz zenészeket hívhattunk meg az idei fesztiválra. Reméljük Szatmárnémetiben is egyre inkább népszérűsödik ez a műfaj, és sokkal nagyobb közönséget vonzanak majd a koncertek." - mondta el portálunknak Maria Matei.


A The Skopje Connection zenekar



A The Skopje Connection zenekar


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: