2011-03-27 15:12:20• hírek • Póti Orsolya

Véget ért a XX. HAL

Színvonalasra sikeredett a XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny: a résztvevők különböző díjakban részesültek, az ünnepi gála keretében pedig felléptek az előző évek versenyeinek győztesei a Szatmári Református Egyházmegye vegyes kórusa közreműködésével.

Harmincheten jelentkeztek a március 25-26 között megszervezett XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny kárpát-medencei döntőjére, de a jelentkezők közül harminchárom énekes lépett színpadra, és adta elő gyönyörű dalokból összeállított népdalcsokrát. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen szebbnél szebb hangú énekesek érkeztek az ország több pontjáról, Magyarországból és Moldovából is.

A szombati elődöntőt követően tizenöt versenyző jutott tovább a döntőbe, név szerint Orbán Zsófia, Gaman Lóránd, Szerencsi Zsuzsa, Tóth László, Dániel Kinga, Bíró László, Martin Tímea, Tóth Dorottya, Tímár Andrea, Diós Brigitta, Tamás Magdó, Káplár Gréta, Tímár Levente, Tamás Noémi és Nagy Noémi.

Különdíjban részesült Gaman László, Tóth Dorottya és Tóth László; a közönség díját Diós Brigitta Borbála kapta meg; az énekesek díja Káplár Grétát illette. A vetélkedő első és harmadik helyén ezúttal osztoztak a versenyzők: a képzeletbeli aranyérmet Nagy Noémi és Tamás Noémi kapta, a bronzérem pedig Káplár Grétát és Tamás Magdót illette. Második helyen a debreceni Tímár Levente végzett. A verseny győzteseinek díjait 500 ezer forint értékben, az EMNT biztosította, ezeket a díjakat Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke adta át.

Tőkés László köszöntőbeszéde után Birinyi József, a zsűri elnöke gratulált a versenyzőknek, és kiosztotta a KÓTA , valamint a Tradíció Alapítvány díjait. A díjak kiosztása után felcsendült a „Hajnal akar lenni" című népdal a versenyzők és a közönség előadásában.

A huszadik születésnapját ünneplő vetélkedő keretében a „Dinu Lipatti" Filharmónia előcsarnokában kifüggesztették az eddigi versenyek résztvevőinek nevét, illetve a bírálóbizottság tagjainak listáját is. A rendezvény keretében „A győztesek éneke" címmel vasránap délitán 17 órától  ünnepi gálára került sor, melyen a Szatmári Református Egyházmegye vegyes kórusa mellett felléptek az előző évek győztesei közül tizenegyen, illetve az idei rendezvény nyertesei.



A díjakat Tőkés László adta át
A díjakat Tőkés László adta át


Birinyi József a zsűri elnöke
Birinyi József a zsűri elnöke


Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: