2012-10-26 11:58:13• hírek • Póti Orsolya

Véget ért a XXXV. Szatmári Zenei Napok

A Szatmári Zenei Napok zárókoncertjére került sor október 25-én a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A szimfonikus koncert keretében olyan nagy előadók műveit hallhattuk, mint Lehár, Mendelssohn, Rimski-Korsakov, Strauss, Rossini.

A zeneirodalom legszebb alkotásai csendültek fel csütörtök este a Szatmári Zenei Napok zárókoncertje keretében. Mint megtudtuk, a szatmári zenekar részben ezzel a repertoárral indul külföldi turnéjára november elején.

A szimfonikus koncert egy Lehár indulóval vette kezdetét, ezt követően Rimski-Korsakov, Mendelssohn, Bucalossi, Livingston, Strauss művek és Miklós Rozsa egyik legmonumentálisabb kalandzenéje, a „Ben hur" hangzott el.

A szünet után a zenekar Rossini „Tell Vilmos" című operájából adta elő a Katonák táncát, majd egy másik Mendelssohn-darab következett. A hangverseny a Zsivágó Doktor filmzenéjével és Glenn Miller közismert szerzeményeivel zárult.

A szatmári filharmónia szervezésében a következő koncertre november 15-én kerül sor az "Aurel Popp" Művészeti Líceumban. Ennek keretében Remus Manoleanu és Roman Manoleanu zongorahangversenyére kerül sor. A hangverseny után november 22-én elsősorban Prokofiev művek hangzanak el. A szimfonikus koncert szólistája Fodor Gerogiana zongoraművésznő lesz.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: