2011-10-18 19:30:01• hírek • Póti Orsolya

Többször is visszatapsolták az izraeli gitárművészt

Yaron Hasson izraeli gitárművész klasszikus gitárestjének adott otthont kedd este a Szatmárnémeti "Dinu Lipatti" Filharmónia. A koncertre a 34. alkalommal megrendezett Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál keretében került sor.

Yaron Hasson az izraeli zenei élet egyik kiemelkedő egyénisége; dr. Joseph Urshalmi professzor egyik legtehetségesebb tanítványa. 1988-ban abszolvált a Londoni Royal Zene Akadémián, és ugyanebben az évben szerzett első díjat a Nemzetközi Izraeli Gitárversenyen.

Hasson több izraeli zenekar szólistája és 2007-től a Bukaresti „George Enescu" Filharmónia szólistája. Több nemzetközi gitár verseny zsűritagja volt, és mintegy hat lemeze jelent meg az évek során, melyek pozitív kritikának örvendenek. A művész a Dr. Ezra Levy gitárkészítő mester által készített hangszeren játssza a gitárirodalom darabjait.

Kedd este mediterrán vidékek muzsikáját hozta el a szatmári filharmóniába. Többek között Albeniz, Maza, Gismonti és Mangora művei csendültek fel, de Bach darabok is felcsendültek. A műsor alkalmat adott a klasszikus gitárművészek világranglistáját vezető Hasson számára, hogy bemutassa virtuozitását. A közönsgé többször is visszatapsolta a művészt, aki egfy-egy újabb darabbal ajándékozta meg a közönséget.

A gitárművész október 20-án, csütörtök este a Radu Popa karmester által vezényelt szimfonikus koncert szólistája lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: