2011-10-28 07:15:39• hírek • Póti Orsolya

Véget ért a Szatmári Zenei Napok

Immár 34-ik alkalommal szervezte meg a Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivált a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia szeptember 29. és október 27. között. A Liszt-évre való tekintettel idén három, a zeneszerző és zongorista emlékére szánt koncertet látogathatott a közönség.

Rendkívül sikeresnek mondható az idei Szatmári Zenei Napok, hiszen nem egy alkalommal vonzott szép számú közönséget a szatmári filharmóniába, és a fesztivál keretében sikerült immár harmadik alkalommal megszervezni a "Ruha István" Hegedűversenyt Fiatal Tehetségek Számára, amelyre több mint hat országból jelentkeztek tehetséges hegedűművészek.

A hagyományokhoz híven az esemény szervezőgárdája idén is a lehető legmagasabb színvonalú koncerteket kínálta, emellett változatosság, sokszínűség jellemezte az idei fesztivált, hiszen a szimfonikus koncertek mellett, különböző hangversenyek, gitárestek, kamarakoncertek, operettgálák várták a zenekedvelőket.

A fesztivál keretében Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából több hangversenyt is szervezett a filharmónia, és a csütörtök esti zárókoncertet is a híres zeneszerző és zongorista tiszteletére ajánlották. Ez alkalomból a szatmári zenekar a magyarországi karmester Hámori Máté vezénylésével és Duffek Mihály zongoraművész kísértében adott elő két epizódot Lenau Faustjából, majd eljátszotta a Magya Fantáziát. Az emlékkoncert Liszt szimfonikus költeményének prelűdjével, a Tasso-val zárult.

A XXXIV. Szatmári Zenei Napokat a Szatmár Megyei Tanács, a Városi Tanács, a Kultuszminisztérium és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: