2013-05-18 21:00:51• hírek • Póti Orsolya

Színházőrület volt a filharmóniában

Humoros német nyelvű színdarab, népzene és néptánc várta a közönséget május 18-án, szombat délután a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában a XII. Német Kulturális Napok keretében.

A Szatmári Német Demokrata Fórum férfikórusa, a Mannenchor nyitotta meg a Német Kulturális Napok rendezvénysorozat szombat késődélutáni programját a Dinu Lipatti Filharmóniában. Néhány kórusmű után színpadra lépett Dan Florescu, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum egykori diákja, aki jelenleg színművészként tevékenykedik. Florescu röviden ismertette annak a színdarabnak a tartalmát, amelyet a német licis diákokkal hozott össze az elmúlt hónapokban.

A Theaterwahnsinn (Színházőrület) című darab rendkívüli sikernek örvendett: az előadás alatt alig szűnt meg a nevetés, végül pedig vastapssal jutalmazta a közönség a diákokat a kitűnő alakításért. Mindenki számára meglepetés volt, hogy amikor a rendező a színpadra hívta az előadókat, azok nem színpadon, hanem a közönség soraiban kuncogtak, szólaltak meg, vagy éppen nevettek fel.

Mire „kimerészkedtek" a színpadra igazi őrület vette kezdetét: volt, aki a Rómeó és Júliát próbálta, más fegyveres harcost alakított, egy leányzó pedig Britney Spearst énekelt. Mindez egészen addig tartott, amíg a színpadra "repült" a Theatermann, aki a zavarodott színészek segítségére érkezett.

Ám többet segített nekik a Fogtündér, aki előbb fizetségképpen elkérte a szerepelni vágyók fogait, majd a lányokat tyúkká, a fiúkat kakassá változtatta egy humoros darab erejéig.

A diákok produkciója után fellépett a tasnádi néptánccsoport, majd a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai is bemutatkoztak.

Május 19-én, vasárnap fellép a fényi fúvószenekar, majd ünnepi szentmisére kerül sor a Kálvária templomban. Ezt követően, 11.30 órától megrendezésik a "Sonntagkaffét" a Sváb házban, ahol Gemeinsam Német Fiatalok Szervezete és a Gute Laune néptánccsoport tagjai szórakoztatják a közönséget.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: