2008-05-23 17:38:53• hírek • Czinzel László

Ilyésnek tervei vannak a Kossuth kerttel

A játszótér felújításával a modernizálás még közel sem ért véget

A Kossuth kertben közel sem ért véget a munka a játszótér megépítésével, jelentette be Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester.

 A játszóteret megcsináltuk, sikeres lett, szép lett, óriási népszerűségnek örvend, ami jó dolog, tette hozzá, de a történet itt nem áll meg! Amit még meg elsődleges prioritásként meg kell oldanom, az a parkbeli tó medrének kitisztítása, vízzel való feltöltése és a karbantartás megszervezése, hogy megint lehessen csónakázni is a Kossuth kertben, mint ahogy régen lehetett.

 

Zöldövezet a városon belül
Ilyés lát megoldást arra is, hogy felújítsa a valamikori közfürdő műemléképületét, annak újra szerepe legyen a város és a park életében. Ugyanilyen fontos, tette hozzá a polgármester, hogy a kisvasút is újra járjon, hiszen ezzel kiegészítve a játszótér-csónakázás-kisvonat hármas remek hétvégi kikapcsolódási lehetőséget jelent majd sok száz gyerek és szüleik számára.

Szeretik a szatmáriak a Kossuth kertet, ami nem is csoda, hiszen a városból való elutazás nélkül nyújt lehetőséget arra, hogy az ember zöldben töltsön el néhány órát. A Kossuth-kertet a megyeszékhelyiek első számú kikapcsolódási övezetévé akarom tenni, szögezte le Ilyés, aminek ennek érdekében szépnek és gondozottnak kell lennie, hogy sok olyan programot lehessen itt megszervezni, mint amilyen például az e hétvégi családi majális.

A polgármester reméli, hogy sokan kilátogatnak szombaton és vasárnap a Kossuth-kertbe, ahol garantált, hogy unatkozni senki nem fog!

szatmar.ro

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: